Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 25 december 2010

Juldagen bjöd på strålande sol


Vilket helt otroligt fint väder vi fick på juldagen! Redan vid niotiden på morgon var det nästan 30 grader och helt molnfritt. Vi bestämde tidigt att det skulle bli en tur till stranden, men först satsade vi på en rejäl brunch med croissanter, ugnsvarmt bröd, rökt lax och flera sorters ost och grönsaker.

Utanför barnens sovrumsdörr stod två fina strumpor fullproppade med godis och leksaker redan på morgonkvisten och de blev väldigt överraskade och glada över den fina gesten från våra vänner. Tyvärr sov vännerna när barnen upptäckte dem, men jag kan säga att de blev överlyckliga. Inte minst för att det var så oväntat.

Vännerna begav sig till sina släktingar för att fira jul och vi avundades inte dem att sitta i en bil i fyra timmar denna soliga vackra dag. Förra gången vi var i Australien åkte vi med dem till Nelson Bay, men den här gången bestämde vi oss av olika anledningar för att vara kvar här hemma. Det kan vara lite skönt att få ett par dagar i alldeles lugn och ro också.

Lägenheten vi bor i är på hela 198 kvadratmeter, men då ingår de enorma altanerna som täcker hela hörnlägenheten.  Trots storleken är det endast tre rum, men det fungerar alldeles utmärkt. Vännerna har ett sovrum, våra barn ett, som i vanliga fall är mannens arbetsrum, och jag och maken har ett. Vi har dessutom en egen toalett med både dusch och badkar. De har en walk-in-closet och ett eget stort badrum. Köket hänger ihop med vardagsrummet, så det utgör en väsentlig del av lägenhetens totala yta.

På bilden kan ni se matplatsen. Genom fönstren ser man havet på två håll, men det faktum att det var så ljust när jag tog bilden gör att man inte riktigt ser att det bokstavligt talat är oceaner av vatten utanför.

Idag åkte vi till Towradgi beach för lite dopp i grytan och det var en underbar strand med hela sju livvakter på helspänn vis strandkanten. Två av livvakterna var tjejer i 18-årsåldern och när vi varit där i någon timme kom de rusande upp mot de mer erfarna vakterna och berättade att de minsann räddat en kille som varit väldigt trött ute i vågorna och nu satt han och pustade ut på stranden. De fick mycket beröm och alla var väldigt stolta. Helt fantastiskt skönt att höra av många olika anledningar; dels kunde jag som orolig mamma koppla av en smula när jag visste att de faktiskt jobbade och dels så var det kul att  de peppade varandra så fint och gladdes åt det de gjort.

Kvällen kommer att tillbringas med ett glas gott svalt vin och myspys med familjen. En magisk juldag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Ser helt underbart ut.Ni måste njuta varenda sekund.
Här hemma har vi en vit kall jul men det är mysigt med all snö ändå.
Ha det gott!
Hälsn Carina

Joanna Björkqvist sa...

Hej!
Ja, det är verkligen njutbart på alla sätt här nere! Jag är rätt säker på att vi kommer att få en alldeles tillräckligt stor snödos också, för den lär inte hinna försvinna förrän framåt april och då är vi hemma sedan länge...
Ha ett riktigt fint 2011!
Joanna