Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 23 december 2010

Läskiga vackra vågor och tusentals ljus


Vi började förmiddagen med en tur till ett jättestort köpcenter och där köpte maken en board, för att kunna utnyttja alla de fina vågorna som fullständigt vräker sig in mot stranden. Jag antar att jag inte behöver påpeka att jag var en smula orolig när barnen brottades med vågorna, för ungefär på samma sätt såg det ut på stranden på Kreta när vi var där för ett par år sedan och då stängde de stranden!Barnen är vana badare, så de hade en underbar stund i vattnet, men blev så småningom ganska trötta, för de får ju vara fullständigt alerta hela tiden och ha konstant fokus på när nästa våg anfaller.

Senare på kvällen drack vi av det goda bubbelvinet som vi köpt tidigare på dagen och det är fascinerande att det mesta, som mat, kläder och leksaker, kostar ungefär detsamma här i Australien som hemma, men just vin är betydligt billigare. Bubbel fanns i de flesta prisklasser, men jag valde ett lokalt och flaskan kostade inte ens 40 kronor!

Till bubbelvinet serverade vi två goda dipper, som inte alls påminner om de var har hemma, utan är så otroligt mycket godare. Idag valde jag lax och dill i den ena och räkor och krabba i den andra. Dipperna har en perfekt konsistens helt utan stora bitar och är utmärka att doppa både kex och rice crackers i. Jag tycker mycket om våra röror också, som t ex räksallad och Gottskärsröra, men detta är en helt annan produkt och oemotståndlig.

Dessutom har de bag-in-boxar i fler modeller än vi har. En tvåliters räcker ju inte långt, så jag slog till med en fyralisters Chardonnay direkt. Den kostade ungefär 90 kronor. Det blir drygt 20 kronor för en hel liter vin! Mums och slurp!

Idag var det min tur att laga mat, så det blev till barnens stora glädje tacos och det smakade ungefär som hemma, tyckte alla. Alltid lika trevligt med alla olika skålar med godsaker. Till efterrätt gjorde jag Gino med jordgubbar, banan och äpple och det uppskattades mycket av våra vänner, som inte ätit det förut.

Med lokaltidningen kom det en hel bilaga om de vackraste husen i Wollongong, så efter middagen tog vi en tur för att kika på alla lampor. Det var verkligen fascinerande! På vissa ställen var så gott som alla hus på gatan rejält pimpade, men här och var var det ett ensamt hus, som lyste upp i mörkret.

Det är bara precis nu som det är så här vackert och lamporna är bara tända under ungefär tre timmar varje kväll. När klockan slår elva på kvällen är det sedan länge kolsvart igen och de flesta brukar plocka ner alla lampor och annat pynt redan innan nyår, har vi fått veta.

I ett av grannskapet var det riktig feststämning ute och hundratals människor gick omkring och minglade och tittade på allt vackert!
Inga kommentarer: