Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 27 december 2010

En dag precis som hemma

Idag har det känts som en helt vanligt måndag hemma i Sverige, för det har varit en riktig mellandag, utan stora äventyr och istället har hushållsbestyr stått i fokus. Vädret var inget vidare utan rätt så regnigt och även det kände vi igen hemifrån, trots att det just nu är lite väl kallt för regn där hemma.

Så fort vi ätit frukost började städningen inför värdparets återkomst framåt kvällen. Det är märkligt hur stökigt det kan bli på bara ett par dagar. Jag passade också på att tvätta tre maskiner och jag som inte har en torktumlare hemma hade glömt hur vansinnigt praktiskt det är trots allt.

Torktumlaren är klar med första tvätten precis när den andra är klar i tvättmaskinen och redo att stoppas in i nästan instans. Perfekt tajming och lätt att bara vika ihop kläderna och stoppa in dem i garderoben utan att behöva vänta två dagar på att de ska torka.

Vi tog en tur till en alldeles gigantisk Woolworths idag och passade också på att ta en tur i shoppingcentret den låg i. Precis där mötte vi en svensk tjej förra gången vi var här och hon hade varit på resa här för 16 år sedan, nu måste det alltså vara 21 år sedan, och tänkt att stanna i max ett halvår, men hade blivit kvar. Det är lätt att förstå henne, för det är verkligen lätt att förälska sig i landet.

Idag mötte vi istället en av gästerna från julafton och det var jättekul att kunna stanna till och prata med någon man kände, för det händer inte alltför ofta här nere!

I den enorma matbutiken köpte vi en hel den godsaker, men det allra sötaste som hamnade i vagnen var dessa bedårande små färgglada fiskar. Det visade sig dessutom att de var alldeles utmärkt goda, för de hade en perfekt seg konsistens och smakade ovanligt mycket, för att vara utländskt godis.

Barnen spelade Wii mest hela dagen, för inte ens de kände någon längtan ner till stranden i den kyliga luften, och just som jag skulle ta en bild fick dottern en strike, så självklart får den bilden vara med i dagens blogg.

Nu får det bli en härlig GT, för det är alltid rätt! Skål!

Inga kommentarer: