Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 15 december 2010

Våra fina akvarier


Dottern är mycket glad över det här fina akvariet, där tre maneter simmar omkring som om de levde. Det ser faktiskt väldigt fint ut och passar alldeles utmärkt i en familj där den hopplösa mamman är allergisk mot pälsdjur, som är just det dottern tycker allra mest om i hela världen.

Vårt andra akvarium, där vi har alldeles riktiga och levande fiskar, är precis nystädat och alla ynglen har fått byta till rena små BB. De växer och frodas och är så söta.

Alla fiskar som är på bilden här har fötts hemma hos oss och det är Platy och olika Molly, både Black Molly och Guldmolly.

Den större guldaktiga fisken i mitten av bilden är helsyskon med den svarta som har en gul rand över magen, fast de är födda med några veckors mellanrum. Så kul att de blir så olika. Det finns även fiskar som är helsvarta, trots att de har en guldig mamma. Den svarta till vänster kan alltså mycket väl vara syskon till dem med guld på, men det kan också vara en Black Molly, för de föddes ungefär samtidigt och där är alla helsvarta.

De nya Black Molly som fötts är mer brokiga i färgen och går i en gråskala. Några av dem skymtar i BB:et i bakgrunden tillsammans med små orange Platyyngel. De är så små och bedårande, allihop.

2 kommentarer:

Marika sa...

haha, det var ett roligt akvarium, jättesött .. en mikroocean =)

Joanna Björkqvist sa...

Detta är ju bara en del av akvariet och just där ligger det ena BB:t och guppar! :)