Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 20 november 2010

Snöig, festlig lördag

Vilken vacker vit värld vi vaknade upp till idag! Alice älskar verkligen snön och borrar ner sin lilla nos i allt det vita och rusar av och an av glädje och lycka. Vilket tur att hon hann få sin nya jacka, för den behöver hon i detta vinterlandskap.

Nu har de söta föräldrarna inte bara tagit med sig sin hund och åkt, utan även de fina barnen fick följa med. Vi har haft två trevliga kvällar tillsammans och det känns alltid tomt när de åker iväg, men som tur är invaderas snart huset av härliga flickor som kommer på tjejfest.

Typiskt att vädret är så lurigt när så många som jag tycker om befinner sig på vägarna. Jag kan inte räkna alla gånger jag säger "Kör försiktigt!" När vi var i Australien 2005 och körde på vänster sida i okänt landskap, sa jag det så många gånger att käre maken till slut undrade om han skulle vinna ett pris om jag sa det 100 gånger...

Som vanligt förbereder jag kvällens fyrarättersmeny en del innan, men efterrätten är redan klar och ställd i kylen och det är rörorna också, så det blir nog en ganska lugn dag. Vi börjar med bubbelvin och crostini med fyra sorters topping och sedan blir det förrätt, som är så gott som klar, varmrätt, som inte går att förbereda, ost, som med goda tillbehör bara skärs upp, och slutligen efterrätt, som ska garneras vid serveringen. På bilden ser ni sommarens variant av efterrätten och det är en hallonpannacottacheesecakepaj, som är himmelskt god.

När bubbelvinet är slut går vi raskt över på en flott chardonnay och denna vackra bag-in-box fick jag av mamma och pappa för ett par veckor sedan och den är så snygg och cool att man inte behöver tappa upp vinet i en karaff. Nästan synd att dricka upp den, för jag har blivit på så gott humör varje gång jag sett den i vinförrådet, men idag kommer den ändå till sin rätt.

Jag har lagt upp en grym partylista på Spotify och ser fram emot en riktigt lång kväll, för de fina flickorna som kommer är riktiga partypinglor, som inte lägger sig i onödan!

5 kommentarer:

Susanne Carlsson sa...

...vi ska köra försiktigt...ser fram emot mat & prat....

Liten sa...

....plattan i mattan....ser fram emot vin & dans....

Joanna Björkqvist sa...

Ni är SÅÅÅÅ välkomna! Äntligen får vi ses igen!

michelle sa...

Söt hund! :D

Joanna Björkqvist sa...

Visst är hon söt! Tack! :D