Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 28 november 2010

Första advent

Idag är det första advent och det är väldigt mysigt att äta frukost i sällskap av trevliga norrmän och levande ljus. Självklart blir det pepparkakor till frukostteet och den som vill får förstås även norpa ett geléhallon från ljusstaken. Det blev en rejäl brunch med pannkakor, flera sorters bröd och ost, yoghurt, fil, juicer och muffins.

Igår gjorde jag morotsmuffins, för det har jag tänkt att göra länge. Det är så gott och passar också bra till advent i brist på lussekatter, som vi får baka nästa helg.

Den här vackra ljuslyktan fick vi av våra norska vänner och den passar ju alldeles utmärkt till oss, eftersom den är gjord av en rejäl björkqvist. Den ger ett fantastiskt fint sken!

Den coola och lätt galna tomtekvinnan högst uppe på bloggen har jag köpt i Nordstan av Cornelia. Hon gör otroligt läckra saker och kika gärna på henne och hennes härliga skapelser på hennes hemsida.

www.formochfantasi.se

Tillsammans med våra vänner ska vi åka till Liseberg efter lunch och det är alltid lika vackert att se alla lampor i träden och alltid lika stämningsfullt att äta varma, brända mandlar. Kanske blir det en tur till Spökhotellet Gasten också, där en osalig Lucia brukar hålla till...

För min del är det nästan viktigare att ta med kameran än plånboken till Liseberg. Ikväll kommer fler bilder därifrån.

Det gäller att ha på sig rejält med kläder för det är alltid iskallt på Liseberg och därför är termobyxor, halsduk, mössa, vantar och fleecetröja ett måste.

Ha en fin första advent!

Inga kommentarer: