Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 27 november 2010

Äntligen invaderar norrmännen

I juli hälsade vi på våra fina norska vänner i deras stuga och alldeles i närheten fanns en äventyrspark där det gällde att ta sig fram bland trädtopparna. Det var otroligt läskigt och jag trivdes bäst med båda fötterna stadigt på marken, men barnen och självklart även deras äventyrliga pappa, tyckte det var riktigt roligt.

Dottern var dessutom tillräckligt lång för att få göra det mer avancerade banorna tillsammans med sin pappa och nog darrade hon av skräck ibland, men hon klarade alla delmoment imponerande väl. Tänk att det är min lilla då tioåriga dotter, som är så högt uppe i luften på den ena bilden!


Redan då i juli bestämde vi att den norska familjen skulle komma och hälsa på oss i slutet av november och äntligen är det dags. Jag glömde min vinterjacka där, för trots att vi var där i juli så var kvällarna kyliga och det var ändå skönt att kunna sitta utomhus, så jackan var ett måste. I september fick jag köpa en reservjacka i väntan på min favorit och äntligen är den på väg till mig igen. Det blir ett kärt återseende det också!

Jag kommer att bjuda på en riktigt svensk specialitet när det gäller maten. Det är ju bra om alla får något de gillar, så till lunch idag blir det tacos. Finns det något svenskare idag? Eller något norskare för den delen. Jag hörde på Skavlan att det var Norges vanligaste rätt, så det lär passa oss alla.

Till kvällen blir det lax med vitvinssås och det tycker jag är ännu godare, måste jag säga... Och allt vitt vin kommer inte att hamna i såsen! Närå, en försvarlig del kommer att hällas i glasen också!

Fantastiskt nog har vi idag fått ytterligare nio underbart söta små yngel! Idag nedkom Platyn på den tredje BB-avdelningen med sina små och de är lika bedårande som sina kusiner som föddes för någon vecka sedan. Det kanske rent av är samma pappa, så de kan faktiskt vara halvsyskon också. Fiskar tycks inte vara lika monogama som vi människor...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en härlig dag/kväll.
Kan jag få ditt recept på vitvinssås vid tillfälle.
Kram till er alla

Joanna Björkqvist sa...

Såklart du kan, fina Suz!

1 scharlottenlök
1,5 fiskbuljongtärning
1,5 dl vitt vin
0,5 dl vatten
2,5 dl grädde av valfri sort
maizenamjöl

Koka ihop allt utom maizena och grädde i ca 30 minuter. Sila bort löken. Häll i grädden och vispa i maizena till lagom konsistens.