Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 18 oktober 2012

RunKeeper ger sundare liv?


Jag är milt sagt ingen hurtbulle. Jag är så eländig på att motionera att jag skäms. Trots att jag vet att jag borde så kommer jag mig aldrig för att bege mig på någon form av aktivitet. Jag borde verkligen satsa på en sundare livsstil - det är jag medveten om.

Att träna i grupp är inte min grej alls, så det går bort. Att springa ger mig huvudvärk för att det skumpar så. Då vill jag förstås ha till protokollet att jag inte provat sedan gymnasietiden då jag hade idrott på schemat senast.

Min extrema ovilja till motion är förstås ännu mer besvärande om man betänker att jag råkar vara gift med en idrottsman. Hur kunde jag gifta mig med en svensk mästare? Min enda förklaring och ursäkt är att han inte var svensk mästare på den tiden.

Idag har jag i alla fall aktiverat appen Runkeeper på min mobil. Jag tänkte att den skulle hjälpa mig till en sundare livsstil och göra rörelseaktiviteter lite roligare.

Planen var att bege mig ut på promenad vid lunch, så jag stod i hallen och var redo att snöra på mig skorna. Då upptäckte jag att det regnade. Alltså, där får ju gränsen gå. Om jag nu ska börja röra på mig en smula behöver jag ju inte välja en regnig dag.

Därför gick jag lugnt in och satte mig för att arbeta vid datorn igen istället.

Och den där appen? Inte hjälpte den mig till en sundare livsstil idag i alla fall.

Jag menar, den fungerade inte alls som paraply och lyckades inte trolla fram solen heller.

5 kommentarer:

Marina sa...

Helt ok att ställa in för regn om du frågar mig!!

Åsa Hellberg sa...

haha, jag förstår precis.

LillaTuss sa...

Hehe...

Visst är dom goda dom där karamellerna ;)

Anne Jonsson sa...

Jag har två hundar som jag går ut och går med dagligen, det ger hyfsat bra motion...mer än ingen i alla fall. Och vad som är bra med hundpromenader är att eftersom hundar brukar vilja nosa och gå på alla möjliga och omöjliga ställen så får jag se massa möjliga och omöjliga ställen som inspirerar mig till olika scener och stämningar i min bok som jag håller på att skriva. Jag hittade exempelvis en vägkrök bakom vilken det skulle hända en spännande scen... och det har hänt massor med gånger - jag tycker det är helt fantastiskt!!!

Bubbel sa...

Ha ha vad du är rolig!:) Känner igen mig precis, har tom laddat ner samma app men hitills inte använt den...