Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 20 oktober 2012

Gamla fynd i plånboken


Jag vet att jag inte städar plånboken speciellt ofta. Ibland tar jag ett röj i sedelfacket och där brukar jag hitta rabattkuponger som gått ut för fem månader sedan och kvitton som jag borde förvara på ett bättre ställe. Några sedlar hittar jag dessvärre ytterst sällan.

Jag vet inte när jag rensade bland mina kort senast. Jag har massor av plastkort och stämpelkort från allsköns ställen i plånboken och de ligger där de ligger. Ibland får jag en ny stämpel i något butik och ibland drar jag mitt medlemskort för att få poäng eller erbjudanden.

Idag tänkte jag att det var dags att både städa i sedelfacket och rensa lite bland kortet. Som vanligt fanns inte en enda sedel i facket, men det var rysligt gott om värdelösa kvitton, erbjudanden som gått ut och handlingslappar, som jag ändå ofta glömmer att titta på.

I kortfacken hittade jag betydligt mer spännande saker. Vads sägs om ett solkort från i mars 2009? Jag kände mig så blek och eländig att jag var i akut behov av lite fin färg inför en större fest på vårkanten. Jag solade aldrig upp kortet inser jag nu och självklart har det för länge sedan gått ut. Ännu roligare är att själva solarierna monterades ner för två år sedan efter de senaste larmrapporterna, så de finns inte ens kvar. Men jag har ända fram till idag ändå glatt gått omkring med solkortet i plånboken.

Jag hittade också ett av mina allra första visitkort från 1996. Det var lite kul att återse det, för jag minns ännu hur stolt jag var när jag beställde dem med mitt namn och min titel. Journalist, stod det minsann. Jag hade precis börjat jobba på Sveriges Television och tyckte det var så trevligt med visitkort som man kunde dela ut.

Allra festligast bland saker jag hittat idag är ändå två telefonkort. Telefonkort! Jag hade helt glömt bort deras existens. Det finns säkert pengar kvar på dem dessutom. Helt obegripligt att jag burit runt dem i plånboken så otroligt länge. Jag har ju haft mobiltelefon sedan 1994 eller möjligen 1995! När hade jag tänkt att använda dessa kort?

Jag tror att jag bör rensa plånboken lite oftare än jag gör. Faktiskt. Lite, lite oftare i alla fall.

7 kommentarer:

Marina sa...

Undrar just om det skulle gå att använda telefonkort i någon av de få telefonkiosker som fakttiskt fortfarande finns kvar. Jag vet att jag har något gammalt kort liggandes någonstans också (troligtvis där jag lade det just den gången då jag rensade min plånbok!), så man kanske skulle testa...

Unknown sa...

Ha, ha... Vad man känner igen sig! Så himla synd att det inte är en massa sedlar som man hittar!

♥ Carina ♥ sa...

Har du en väldigt stor plånbok undrar jag då, hihi
Ja telefonkort... det kommer jag ihåg nu när du påminner mig. Det känns som en evighet sedan.
Liten nostalgitripp då du rensar :)
Kram

Västgötskan sa...

Haha! Vi rensar nog plånboken lika ofta, du och jag. Hade också ett gammalt tfn-kort där när jag rensade sist (för något år sedan...) *harkel* :-D

Kram M

Villa Frejas bokblogg sa...

Haha, vad underbart. Din plånbok måste ha varit supertjock :)
Kram.

Fröken Kråknäs på vift sa...

Så kul med telefonkortet! Jag har ett kvar från tidigt 90-tal och jag kommer ihåg att jag köpte det på OBS Bergvik i Karlstad. Om jag inte minns fel så var det den enda gången jag använde det.

Ha en fin lördagkväll!
Kram Katarina

Micke sa...

sv:
Tack så mycket för gratulationen och grattis till er också! :-)