Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 15 april 2012

Sushi och punkteringIgår kväll hade jag och min syster en riktig myskväll tillsammans med våra underbara föräldrar och det kändes riktigt skönt att få kunna njuta av livet tillsammans några timmar. Min fantastiska lillasyster är något så spännande som en grym sushimakare. Hon gör sushi som är så vacker och god att man häpnar.

Medan hon och mamma gjorde sushin dukade jag (jorå, jag gjorde också något vettigt) och så sippade vi på champagne under tiden. Vilken lyx!

Kvällen sprang iväg i ett nafs och sedan somnade vi så gott så. Vilken lycka det är att vi har varandra och att vi kan glädjas över att få träffas. Den tiden vi har tillsammans är så otroligt värdefull och det vet vi alla. Jag är så glad över att vi har vett på att ta tillvara tiden och att vi alltid gjort det.

När jag idag gick mot bilen upptäckte jag redan på långt håll att höger bakhjul var alldeles platt. Alldeles, alldeles tokplatt. Käre maken hade igår varit snäll och bytt till sommardäcken med fina fälgar, men nu såg det inte alls lika trevligt ut som det gjort dagen innan.

En skruv satt rakt in i däcket ...
Jag fick värdefull och uppskattad hjälp av mycket snälla släktingar och en lika snäll granne till mina föräldrar och de bytte till reservhjulet och pumpade det lite extra, för sanningen att säga var inte heller det så luftfyllt, efter att ha legat ett antal år i ett bagage.

Det var pirrigt när jag begav mig ut på vägen med det konstiga hjulet för att åka hem och de första milen satt jag på helspänn med händerna stadigt tio i två på ratten. Jag var hela tiden beredd att parera om hjulet skulle åka av, explodera eller krångla på annat påhittigt sätt. Det står på att man inte får köra fortare än 80 km/timmen med det och jag kan säga att jag inte körde det minsta över den gränsen, utan snarare i max 75.

I nio långa mil. Eller 89,7 kilometer för att vara exakt.

På E6:an som har 110 som fartgräns dessutom. Jag kände mig som en gammal kärring som inte vågade köra fortare än så och önskade att det var vänsterhjulet som varit platt istället för det högra. Då hade de som körde om mig och blängde irriterat sett den stora gula klisterlappen på reservhjulsfälgen och fattat att det var något skumt.

Nu var jag bara ännu en tönt i trafiken.

11 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Nästa gång jag kör förbi en tö... f'låt, någon som kör sakta, så ska jag försöka tänka på att den stackaren kanske kör med ett reservhjul :)

Så gott att ha kvalitetstid med varandra!
Kram

LillaTuss sa...

Det skulle finnas skyltar som "Övningskörning" att sätta där bak. T.ex. "Jag kör med reservhjul", "Jag gillar inte att köra fort"... så kan man förvarna andra lite

Livskrafter sa...

Härligt med en lillasyster som är grym sushimakare...nice
Ha en fin måndag
kram
Emma

Maria sa...

Men du är en fin tönt i så fall ♥

Fröken Huldas förslag var bra!

Kram

Åsa Hellberg sa...

Men vilken tur att punkteringen kom när du stod parkerad och inte mitt på E6;an.

Marina sa...

Det såg verkligen jättesmarrigt ut!

Åsa sa...

Bra att du är rädd om dig :)
Mysigt det lät med mamma och pappa...hoppas ni njuter vidare i samma anda resten av veckan :)
Kramar Åsa

Camilla sa...

Klokt sagt av Hulda. Sådana skyltar borde det finnas.
*Jag är en Gubbe med keps.
*Jag har ett reservdäck på.
*jag kör med husvagn....fast det kanske man ser ;)
Vet du..jag har aldrig ätit sushi. Inte ens smakat.
Kram!

Västgötskan sa...

Hihi! Kärring eller inte. Jag tror det var klokt att inte köra i 110 km/h med ett smalt reservdäck! ;-))

Sushi som är så gott! *avis*

Unknown sa...

Oj, nio mil! Du vet väl att du har en raksträcka som du får köra med reserven? Det brukar stå angivet på däcket också. Och en himla tur att däcket inte smällde när du körde, då hade du fått betydligt större problem än töntstämpeln!

Sushi är en stor favorit här hemma också, det både lagas och köps ofta. Smidigt att bjuda på när man är många!

Kram!

P.S. Har du fått däcket lagat? D.S.

Duktiga Tjejen sa...

Åh, det påminner mig om när vi precis hade köpt vår första (och enda bil) och en månad senare fick punka vår första dag på semestern. Vi hade precis anlänt Gotland, kört ut färjan, parkerat i Visby och käkat en glass och kom tillbaka till totalplatt bakhjul. Och alla verkstäder hade stängt och vi skulle ut till Fårösund..! Bytte till reservhjul, sniglade oss fram och folk blev lagom glada. Då tänkte jag på alla gånger jag förbannat långsamkörare på motorvägar... Vilket projekt det här var alltså! Sprillans ny bil och på semester. Dessutom så förstörde killen på verkstan fäljen, så han var tvungen att köpa en ny osv osv. Oj oj oj...