Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 7 april 2012

Gömda påskäggVi brukar göra så att vi gömmer påskäggen och sedan får barnen leta efter dem genom att få ledtrådar. När de var mindre och inte kunde läsa ritade jag av exempelvis tvättstugan och gjorde ett kryss där nästa ledtråd fanns. Det tog lång tid att göra lapparna kan jag säga.

När de lärde sig läsa gick allt så mycket snabbare. Idag var det dags igen. De fick en första lapp och sedan började jakten på påskägget.

Stackars sonen sprang i full galopp på altanen, för självklart finns det lappar både ute och inne och på alla tre våningsplanen, och han var inte alls beredd på halkan, som snöfallet bidragit till. Han föll och skrapade upp knäet så illa att blodet bokstavligen rann från såret.

Vilken fasansfull start på dagen!

Men efter omplåstring fortsatte han och till slut hittade han sitt ägg och i det fanns fem ledtrådar och fem påskgodisar. Han löste vad den verkliga påskpresenten var redan genom den första ledtråden.

Vi ska någonstans. Till hans favoritresmål, så det var klart att han löste det direkt.

GLAD PÅSK, fina vänner!6 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Tråkigt att han skadade sig i all iver att hitta ledtrådar. Men det var en rolig grej det där. Ibland har jag gjort liknande vid födelsedagar :)
En glad fortsättning på påsken önskar jag dig!
Kram

LillaTuss sa...

Tror han glömde det onda knät när han löste gåtan!

Det där med ledtrådslappar gjorde mamma åt oss till jul när vi var barn. Vi fick EN julklapp på morgonen men för att hitta den fick vi minsann anstränga oss. Ibland hade hon dragit snören på alla möjliga ställen som vi skulle följa...

Fröken Kråknäs på vift sa...

Våra barn har också alltid haft skattjakt på påskägg. Vi har av någon bortglömd anledning alltid haft den på skärtorsdagens eftermiddag. Skattkartor med kryss och ingen "curling" från föräldrarna. Det gäller att klura själv.
Med en utflyttad son och en som börjar bli vuxen så är det inte riktigt lika spännande längre, men vi kör ändå.

Otur för er med skattjakts-skada. Hoppas att allt blev bra ändå.

Ha en fin påskhelg!
Kram Katarina

Västgötskan sa...

Aj aj aj! Förhoppningsvis gjorde det inte ont när han hittade påskägget sen. :-)

Mallan sa...

Rolig tradition :-) Glad påsk! Kram

Anonym sa...

Ett påskägg som plåster på såret är inte illa det.

Vi körde också med den där traditionen när våra barn var mindre. Nu behöver de inte leta längre. Men ett påskägg får de i alla fall, mina små (26 o 23 år). :)