Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 20 april 2012

Mot paradiset igenÄntligen är det dags. Jag och min underbara väninna, som jag känt i decennier, lämnar den grå och regniga världen och åker till Asia Spa i Varberg för en helg helg i stillheten och njutningens tecken. Jag har aldrig varit i större behov av den fantastiska världen än jag är i år, så det ska bli riktigt skönt. Vi bokade redan i januari, flera veckor innan vår familj drabbades av den stora tragedin, och jag är tacksam över att vi hade gjort det, för jag behöver verkligen få känna att livet kan avnjutas igen.

Det hela började med att jag fick ett presentkort på en spavistelse av hela min familj, alltså från mamma, pappa och mina syskon, en gång när jag fyllde år för några år sedan. De hade salat ihop till en för mig gigantisk summa och jag blev så rörd att jag blev alldeles tårögd. Och samtidigt lite förskräckt.

Jag är nämligen ingen spa-typ. Jag är en partypingla som älskar ett livfullt liv fullt med tjohej, folk, babbel och musik. Bara tanken på att i sakta mak ströva omkring bland allsköns djupingar och vara tyst i två dygn gjorde mig ... tja ... kanske nervös ... kanske uttråkad ... kanske bara väldigt rastlös.

Dessutom är jag inte speciellt förtjust i vatten och avskyr att få vatten i ögonen. Dessutom tycker jag att bassänger är lortiga och kan bara tänka mig allt bös och äckel som flyter runt där i vattnet. Inte heller gillar jag att sitta i en ångande varm bastu. Andnöd blir det då.

Och att någon skulle massera mig går fetbort. Don't pill, säger jag, som är rädd att någon ska skada min nacke eller rygg igen efter trafikolyckan, för nu för tiden är kroppen faktiskt rätt okej och jag vill väldigt gärna att det fortsätter så. Jag är heller inte den som slänger av mig kläderna och ropar "ÅH, VAD NATURLIGT OCH HÄRLIGT!" utan jag fryser mest när jag inte får ha mina koftor och mina mjuka, gosiga sockor, som min snälla mamma stickat.

Men jag kunde inte haft mer fel!

Jag ÄR en spa-typ! Jag är så mycket en spa-typ att jag utgör själva ikonen för spaandet, skulle jag till och med vilja säga. Det är ju så ljuvligt att orden knappt räcker till och det passar mig förträffligt. Jag är rent förälskad i deras vackra pool full av bubblande stationer som man växlar mellan och jag har inte sett ett enda flytande plåster under åren jag varit där.

När man sedan går vidare till de varma källorna är det som att komma till paradiset. Småhuttrande trippar jag de korta stegen och när jag sänker ner min kyliga kropp i den varma bassängen är avslappningen total. Första året somnade jag faktiskt i vattnet. Jag som ofta har svårt att somna, för att jag inte kan komma till ro, vaknade plötsligt till av att jag hörde mig själv snarka! Hoppsan!

Därefter är det dags för en tur till duschen där man trycker på en knapp så kommer tänds mjuka lampor i olika färger, samtidigt som det doftar underbart av exotiska frukter. Är man riktigt modig avslutar man med en snabbis med kallt vatten och då doftar det mentol och endast blå lampor lyser. Så modig är jag faktiskt alltid.

Och då är jag redo för en sväng in i bastun. Men hallå? Sa jag inte just att jag inte gillar att sitta och stöna i bastu? Jorå, det är alldeles för varmt för mig, som ändå älskar värme, i de vanliga bastubåsen, men här finns en som endast håller 45 grader. Mmmmm. Den somnar jag gärna i, medan baddräkten torkar. En dröm.

Lägg till underbar mat dynget flera gånger om dagen, ofattbart sköna sängar, kryddigt te att förse sig av och vin som kyparen rekommenderar till deras specialgjorda meny, för oss som endast äter fisk. Himmelriket, säger jag.

Vi brukar gå på yoga avslappning och det är precis lagom för oss, men i övrigt ger vi oss inte på några behandlingar, så ingen måste kladda på mig och det gillar jag. Ibland fryser jag lite, men det brukar gå över, så den flotta baddräkten som vi fick som present för ett par år sedan med texten Asia Spa på, gör att jag känner som som ett riktigt spa-proffs även till det yttre.

Förra året var första gången vi åkte så sent som i maj, tidigare har vi alltid piggat upp januari med ett spabesök, och det vackra vädret gav en extra dimension till vistelsen eftersom vi kunde sitta ute i solen och läsa en bok, för första gången.

Idag är det småregnigt, men imorgon ska det bli lite bättre, speciellt på eftermiddagen, så det kan fortfarande bli en liten lässtund utomhus. Men ärligt talat struntar jag i vädret. Jag är så gärna inomhus hela tiden och bara njuter och njuter och njuter.

Och tänker på min underbara familj, som förstod hur mycket jag skulle älska detta ställe, långt innan jag själv begrep det.

Det är att känna någon på riktigt. Det är kärlek.

16 kommentarer:

Mångmamma sa...

Nu får du ju mig att våga överväga tanken på en spa-vistelse någon gång?!
Annars känner jag igen mig på pricken i din beskrivning av hur du tänkte innan du prövade första gången.
Ha en njutningsfylld helg!

Åsa Hellberg sa...

Det låter jätteskönt!

♥ Carina ♥ sa...

Man är ju inte sämre än man kan ändra sig :) Vilken tur att du vågade prova eller rättare sagt har en familj som hjälpte dig lite på traven ;)
Ha en skön helg!
Kram

Anki sa...

Underbart!!!
Att älska något man inte visste att man älskade - att de som känner en allra bäst vet det innan en själv!
Så fint!
<3

Varmaste Smögenkramar!

Maria sa...

Det låter ju helt fantastiskt!
Det är du väl värd!
Kramar

Maria sa...

Så underbart vännen. Vi har också ett presentkort dit som vi snart skall använda. Så der räcker gott att lulla runt i olika källor mm en hel dag..mmm. Eller behöver jag boka behandlingar också. Maken önskar nog inga behandlingar hi hi. Jag längtar.
Önskar dig också en härlig helg kram från Maria ♥

Marina sa...

He det underbart!

...om bland annat... sa...

Vad underbart det låter, och det är nog verkligen vad du behöver nu. *KRAM*

Linas drake sa...

Åh, det låter helt fantastiskt underbart. Så underbart faktiskt att jag vid tillfälle ska kolla upp det på nätet och drömma mig bort.

Jeanette sa...

Underbart! Var där förra våren... kanske dags att åka tillbaka snart! Ha det gott o njut!!!
Kram

LillaTuss sa...

Så underbart det låter. Jag har varit på spa-weekend en gång... Söderköpings Brunn. Skulle ge vad som helst för att få göra om det. Helst med min dotter ♥

Livskrafter sa...

Låter ljuuuvligt ;-)

Unknown sa...

Aisia Spa är en av mina njutningsplatser här på jorden! Jag börjar slappna av redan i foajén på hotellet!

Åh, vad jag längtar dit nu! Hoppas du får det helt underbart och kan få lite ro i själen, det behöver du så väl nu!

Kram

Micke sa...

Härligt! :-)
Se nu till att njuta och koppla av ordentligt! :-)
sv:
Tack för ditt mycket givande svar!!! Nu har idéerna börjat spruta här hemma. Återkommer snart med fler frågor. :-)

Ha en riktigt bra helg!

Västgötskan sa...

Låter helt ljuvlig!
Jag var lika tvekam inför mitt första spa-besök. Jag brukar ha svårt för att göra "ingenting". (särskilt när man inte har tv eller dator....) *harkel*

Men det var helt underbart! :-D

Anonym sa...

Det första jag tänker på är balans.
En partypingla behöver ro och en lugn och harmonisk människa behöver lite party ibland.
Enkelt!
<3