Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 9 juli 2013

Antaget manus inskickat och mysig båttur


Idag har varit en stor och spännande dag, för just idag har jag skickat in slutversionen av manuset till min kommande e-bok Närmare dig till min förläggare. Det är nämligen så att mitt livs första e-bok har blivit antagen av ett förlag och det är förstås lika fantastiskt roligt som det är spännande!

Hurra! Jag kommer att bli utgiven! Snart kan du låna boken via biblioteket eller köpa den via nätet - vilket äventyr att få vara med i e-bokssvängen!

Grim förlag är det som snart kommer att ge ut min e-bok och då kommer jag att vara i mycket gott sällskap. Jag är nämligen ett stort fan av de böcker som redan kommit ut på förlaget och jag är så stolt över att få sälla mig dit.

Den första boken jag läste från förlaget var Kråkprinsessan och henne har jag faktiskt inte kommit över ännu, trots att det var nästan ett år sedan jag läste om henne. Det var en otroligt gripande och otäck berättelse som jag varmt kan rekommendera alla att läsa. Mycket dramatisk, ödesmättad och svår att släppa, måste jag säga. I månader efteråt undrade jag hur Solbritt hade det. Hur ofta gör man det när man läst en bok? Alldeles för sällan, faktiskt. (Och sanningen att säga undrar jag fortfarande hur hon har det. Solbritt, är du okej...?)

I rask takt läste jag sedan  Glömskelunden. Även den berörde mig och jag tyckte att ämnet var modigt valt, men samtidigt hemskt. Tredje boken ut var Snökupan och då var jag helt fast. Carina kunde verkligen ha varit jag, så jag ryste och led enormt när jag läste om det hon råkade ut för. Fortfarande läser jag om liknande händelser i pressen några gånger varje år och när jag själv kör ifrån en parkering undrar jag ofta om jag råkade få med mig en tant i förbifarten.

De senaste böckerna jag läst från förlaget är Cayenne - kryddpojken med bett och Mellan raderna och jag gillade verkligen dem med. Alla som gillar djur i allmänhet och katter i synnerhet borde gilla Cayenne-boken och Boel, från Mellan raderna, var en mycket fascinerande person med ett stort behov av att på något sätt göra upp med sitt liv och fundera vad hon vill ha ut av det.

På kvällskvisten har jag och familjen varit på båttur in till Kungsbacka och där åt vi middag. När jag kom hem fick jag besked från min förläggare Annika Bengtsson - hon kommer inte att backa utan min e-bok kommer ut.

Så här fint skriver Annika till mig om boken idag:

"Jag hoppas att Närmare dig ska nå många läsare nu när den får en ny chans i en digital version. Det är en varm, gripande skildring om moderskap, saknad, närhet och kärlek, och trots att jag inte själv har några barn strömmar kärleken från mor till barn mot mig och får mig att förstå hur stort det är att bli mor."

Hurra!

Syns det att jag ler? Håret går nedåt, men mungiporna
går faktiskt uppåt! Bara så ni vet! 

9 kommentarer:

Jeanette sa...

Stort Grattis fina du! Vad spännande.
Är det en fortsättning på Nära dig?
Kram

Andra intryck sa...

Hurra vad roligt! Stort grattis!

Åsa Hellberg sa...

Hurra och grattis!!

Villa Frejas bokblogg sa...

Åh vad kul, stort grattis. Kram.

Sjubarnsmamma sa...

Ett stort GRATTIS :-) Ska bli roligt och få ta del av den.

Kram från mig

Mallan sa...

Vad roligt! Har du inte ett nytt manus på gång snart? :-)

Mallan sa...

Men oj, nu när jag läste närmare så såg jag att det ju ÄR ett nytt manus :-) STORT grattis!!!!

Lovable sa...

Hurrar och grattar för dig! Vad roligt Joanna! Jag önskar dig massor av läsare! Kramar Helena

Joanna Björkqvist sa...

Tack så mycket, kära bloggvänner, för er värmande kommentarer!

Kram!