Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 20 juli 2013

Sötaste sonen 12 år!

Nya coola hörlurar med legobitar på
som snällaste storasystern köpt via nätet!
Det känns fantastiskt att tänka sig att det är hela tolv år sedan söte sonen såg dagens ljus för första gången. Det var en strålande vacker sommardag när han föddes och det var det även idag när han fyllde tolv. Nu har ju klockan redan hunnit passerat midnatt, men för min egen del känns det fortfarande som hans födelsedag, eftersom det är den vi har firat hela dagen.

I morse var jag uppe först av alla och började förbereda dagens evenemang innan det blev lagom att sjunga för födelsedagsgossen. Han hade just börjat vakna till när vi kom sjungande, så tajmingen var perfekt.

Så fort vi sjungit och sonen öppnat presenterna från närmaste familjen var det dags att göra klart smörgåstårtan som vi skulle äta på kvällen. Barnen får alltid välja vad vi ska äta på deras födelsedagar och idag valde sonen ugnsstekt lax och klyftpotatis, så det fick det bli till lunch. På kvällen blev det gästernas favorit; smörgåstårta och även tacos, för den (som likt födelsedagsbarnet) föredrog detta.


Flitiga dottern gjorde en prins(ess)tårta till lillebror och vi funderade en stund på tema att ha på toppen av tårtan. Förra gången hade vi tangenter från ett tangentbord och i år kom dottern på att det skulle passa utmärkt med Creeper från Minecraft, som sonen själv gjorde som Halloweenförklädnad i höstas, så självklart fick det bli så. Vilket pilligt jobb, men det blev SÅÅÅ fint! Om jag kunde anställa dottern hade jag gjort det direkt - denna arbetsmyra som färgar och fixar i ett nafs!


Som välkomstdrink när mormor och morfar samt syrran och hennes familj var samlade hos oss var det champagne. Det passar alltid lika bra för oss vuxna, men barnen fick bål baserat på blåbärsdricka och det såg minst lika festligt ut.
När det var dags att sätta eld på ljusen på tårtan visade det sig att vara omöjligt. Jag tände och det blåstes ut. Jag tände igen och det blåstes ut. Efter tio försök gav jag upp och konstaterade att käre sonen fyller år alldeles oavsett om vädrets makter blåser ut ljusen för honom.


Innan solen gick ner hann vi spela Kubb också och det blev en rafflande omgång, men trevligt nog vann sonen och hans lag och vad mer kan man begära en dag som denna? Grymt rättvist!


Kvällen rundades av med lite dopp i poolen och jag sitter här och tänker bara en enda sak:

Vilken lycka det är att ha fått just denne underbare son.


2 kommentarer:

Jeanette sa...

Grattis till söte sonen!
Vilka fina tårtor han fått, smörgåstårtan ser jättegod ut. Hos oss är det också födelsedagsbarnet som bestämmer middagen..
Kram o ha en fin lördag

Villa Frejas bokblogg sa...

Grattis till fine sonen. Kram.