Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 18 juli 2013

Tomatsallad, bruschetta och marängsviss


Vilken underbar kväll vi fick med våra vänner från Kina. Nu är de ju svenska från början, så det är inte fullt så exotiskt som det kanske låter, men de bor i alla fall i Shanghai sedan ett par år. Nu är de i alla fall tillfälligt hemma i sitt hus som ligger någon kilometer från vårt och vi var så glada över att vi lyckades locka hit dem en afton i det späckade sommarprogrammet.

Jag tog tillfället i akt och bjöd på god mat som alla brukar gilla. Först blev det två sorters quesadillas som tilltugg till välkomstdrinken och efter en liten stund var det dags för förrätten, som syns på den första bilden. Ett stort fat fullt med vitlöksbröd i botten (stora formfranska-skivor delade på diagonalen så det skulle vara lätt att ta en lagom stor bit eller flera) översållat med ruccola, tärnade tomater och grovriven parmesan uppskattades av alla.


Till varmrätt blev det grillad kyckling och egenodlad potatis. Äntligen fick vi skörda och det var jättegoda små vita potatisar som var i princip skalfria! Till detta hade jag gjort en tomatsallad med rödlök, olivolja och lite kryddor.

Lite blåsigt var det idag, men vi satt i alla fall ute på altanen hela kvällen och det var underbart att få umgås igen. Vi hann faktiskt inte alls prata klart, så vi måste hitta en ny dag att ses. Frågan är om det blir hemma hos dem innan de reser tillbaka till Kina eller om vi får komma på besök i deras nya land.

Jag skulle väldigt gärna hälsa på dem i Kina...

Till efterrätt blev det marängsviss med massor av
hemgjord chokladsås.2 kommentarer:

Jeanette sa...

Hemmaodlad potatis är den allra godaste. Det ska jag ner till mamma och äta i veckan :-)
Kram

Anonym sa...

Stort tack för en fantastisk kväll , Lars