Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 6 juni 2013

Studentdags i skolskenet


Redan vid sjutiden på morgonen igår träffades vi på skolan för att förbereda frukosten och scenen inför studenternas ankomst lite senare. Allt var så fantastiskt fint och minst lika fina var självklart även eleverna - så uppklädda och glada!


Eftersom jag inte lägger ut andra människor utan att be om lov får det tyvärr bli elev- och kollegiefritt här idag, men jag kan säga att de drygt 500 bilderna jag tog igår blev riktigt festliga och härliga. Vilken extrem tur vi hade med vädret - soligt, men ändå lite blåsigt så ingen skulle få solsting.

Otroligt träffande tecknat på lakanet som prydde
flaket - jag kände igen alla!
Inga svårigheter att "gissa" här heller - så himla likt!
Allt var så stämningsfullt och det känns alltid lika abrupt och småsnopet när eleverna plötsligt lämnar skolan och drar mot nya äventyr - utan oss.


Precis som när heliumballongerna lyfter mot skyn...


När alla elever åkt iväg drog vi arbetskompisar in till Göteborg för att äta middag ihop. Några av oss var där tidigt och kunde tjuvstarta med ett glas vin redan på eftermiddagen och sedan rullade festligheter vidare i timmar.

Jag åt superfin havskräfta till förrätt och god rödtunga till varmrätt - alltid lika gott med havets läckerheter.Det kändes lite tokigt när jag kollade Västtrafiks reseplanerare för att se när nästa tur gick hemåt Onsala någon timme innan midnatt. Det visade sig, överraskande nog, att nästa resa skulle äga på börjas först 6.15 morgonen därpå för att avslutas 7.20 Riktigt så länge hade jag inte tänkt att festa, måste jag tillstå.

Som tur var fick jag lift med en arbetskompis dotter och körd ända hem till dörren vid ettiden i natt - vilken lyx och vilken vänlighet. Jag var mycket tacksam kan jag säga för alternativen sova på stationen eller ta taxi var inte speciellt lockande.

När jag visste att jag skulle kunna komma hem kunde jag i lugn och ro njuta av kvällens ljuvliga drink - en perfekt mojito.

Idag har vi fortsatt att fira - en röd, men ändå gulblå, dag ska avnjutas rejält.

1 kommentar:

Jeanette sa...

Vilken underbar idé med frukost till studenterna. Lite mat i magen innan all champagne behövs ju och av egen erfarenhet så blev det inte så mycket frukost hemma på studentdagen ;-)
Ni lärare verkar också haft ett trevlig studentfirande!
Kram