Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 13 juni 2013

Skolavslutning med glädje

Världens vackraste dotter på avslutningsdagen
i årskurs 7.

Förra veckan upplevde jag två skolavslutningar. På tisdagen slutade våra ettor och tvåor på gymnasiet och på onsdagen var det treornas dags att lämna skolans värld. De sistnämnda kanske aldrig mer sätter sin fot i skolans korridorer igen och alltid är det lika vemodigt att se elevernas ryggtavlor när de går.


Idag var det dags för mina egna barn att ha skolavslutning och vi visste sedan länge att det skulle bli ösregn så det blev ingen utomhusavslutning med allsång som det brukar bli för söte sonen (söta dotterns avslutningar får jag sedan länge inte tillträde till...). Istället var vi i klassrummet i en timme och blev allmänbildade. Vi fick veta en massa om Gustav Vasa genom teaterpjäser och ännu mer om utrotningshotade djur via powerpoint. Det är alltid lika spännande och intressant att få ta del av barnens specialintressen - såväl egna som andras barn.


Redan på förmiddagen hade vi den stora glädjen att få umgås med finaste systerns barn, där storebror slutat ettan idag och lillasyster var ledig från förskolan, och fira dagen tillsammans med dem och mormor och morfar.

Eftersom regnet strilade timme efter timme fanns inget tillfälle att fotografera mina barn inför skolavslutningsdagen och det har jag gjort sedan de började skolan, så det kändes hemskt jobbigt att inte få plocka fram kameran. På eftermiddagen lättade dock regnet och solen bröt fram så mycket att vi med lätthet kunde ta glada och soliga bilder denna trevliga dag.


Både mina och syrrans barn var perfekta fotomodeller och poserade så fint så medan jag knäppte den ena fina bilden efter den andra. När jag var nöjd med "fina" bilder sa jag att de gärna fick spexa lite och då blev det genast ännu roligare - både framför och bakom kameran.

Framåt kvällen njöt jag av den fina presenten som jag fick av en kollega när jag slutade jobbet i tisdags. En mojitosats!


Det var så himla gott och det var inte utan att ögonen tårades ännu en gång. Så himla gulligt att ge mig en sådan underbar present och så ljuvligt att vi fick solsken när den skulle drickas!

Skål! Nu är det tamejsjutton sommarlov!4 kommentarer:

www.imitthuvud.hemsida24.se sa...

Vilken härlig dag, och vilka fina bilder!!

Camilla sa...

Vilken tur att det slutade att regna. Dumma regn!
På avslutningar SKA det vara sol!
Mums...bjuder du mig också på en drink? ;)
Kram!

♥ Carina ♥ sa...

Nog hör skolavslutningar och sol ihop, även om det inte alltid blir så. Skönt att det sprack upp till slut så du fick några fina bilder :)
Ha nu ett underbart sommarlov!!
Kram fina du!

Jeanette sa...

Fina avslutningsbilder. Det där med att inte få tillträde till avslutningar är man ju helt med om sen några år tillbaka... men det lär vi väl få vara med på om två år när det är dags för vår första student!
Kram