Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 21 maj 2013

Världens finaste mamma 70 år!Idag fyller världens finaste lilla mamma 70 år. Det kan man verkligen inte tro. När jag var liten var en 70-åring en gammal tant med grått permanentat hår, sådan där sliskig mönstrad klänning och träskor på fötterna. Min ungdomliga mamma påminner inte det minsta om tanterna från min barndom. Tvärtom, som tur är, för det låter väldigt trist och tråkigt.

Vi tjuvstartade firandet redan i helgen som gick, men eftersom det är idag mamma fyller år på riktigt är det först nu jag berättar om det.

Enorm tur hade vi med vädret i helgen och vi kunde sitta ute hela lördagen. Lilla morsan hjälpte mig fint i köket hela dagen och vi gjorde massor av godsaker redan till lunch. Till förrätt blev det tre goda snittar; varmrökt laxröra, parmesanröra och Dragetröra. De två första gjorde jag själv, men den sistnämnda är en lokal specialitet från Jannes Fisk.Till varmrätt hade mamma gjort fläskfilé och potatis till barnen medan vi vuxna åt grillad lax, hemgjord potatissallad och en mycket färgglad sallad som min söta syster gjort. Till efterrätt blev det en marängtårta med smörkräm och exotiska frukter. Mycket gott alltihop!

Hur märkligt det än kan låta lyckades jag baka en tårta i köket trots att mamma var närvarande så gott som hela tiden. Alldeles enkelt var det inte att hålla det hemligt och mitt i allt skar sig vaniljkrämen jag kokade från grunden just som mamma klev in genom altandörren. Jag spottade och svor och mamma vågade inte fråga vad det var för fel. Hehe, tur var ju det, för då var det ju bara att koka ny sås när hon återvände till altanen igen.

Förvåningen var stor när jag tog fram hennes favorit; Margaretatårta, efter kräftorna, brödet och osten på kvällskvisten. Det var en riktigt härlig överraskning och ännu mer spektakulärt blev det med en isfackla i tårtan.

Jag är så himla glad över att vi fick en så underbar helg tillsammans och så otroligt tacksam över att just jag (nåja, vi var ju några till) fick just denna underbara människa som mamma. Vilken lycka!

Till vår stora glädje dök födelsedagsbarnet, pappa och lilla hunden Alice upp idag igen - på den rätta dagen och överraskade oss efter en lång arbetsdag med min favoritlaxtallrik från Lilla Laxen. Vilken bonus det blev denna tisdag!

Massor av grattis till världens sötaste lilla mamma på födelsedagen! Tusen pussar och ungefär lika många hurraaaaaa!

4 kommentarer:

Camilla sa...

Vilken helg!
Ett STOOORT grattis till din fina Mamma!
Nästa år fyller min Pappa 70 år.
Och om tre år fyller Mamma 70 år. Men jag...jag är bara 25 ;)
Kram!

♥ Carina ♥ sa...

Grattis till din fina mamma!!
Vilken trevlig helg och kalas ni verkar ha haft :)
Kram

Helens Universum sa...

Vad fin din mamma ser ut, Grattis!
Vilket härligt firande ni verkar ha haft, med mycket smaskigt att äta!
Kram Helen

Maria sa...

Ja underbara lilla mamma. Talar mycket med min mamma som inte finns mera här på jorden. Det känns alltid så fint. Och vilket kalas det blev...härligt.
Önskar dig en riktigt fin onsdagskväll nu, kram Maria ♥