Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 28 maj 2013

Otinova för arma öron


Idag slipper jag äntligen droppa droppar i mitt onda öra efter den fasansfulla hörselgångsinflammationen jag råkade ut för nyligen. Det var ett sant elände måste jag säga och det gjorde gräsligt ont dygnet runt i flera dagar.

Jag var så utmattad av smärta samtidigt som jag kämpade som en liten gnu för att hinna med allt jag måste göra på jobbet innan det är dags för ett välförtjänt sommarlov att jag inte ens orkade blogga. Ett litet inlägg i slutet av veckan fick det bli och där berättade jag varför det varit så ovanligt tyst från mig så länge.

Även ett litet inlägg kan uppmärksammas, faktiskt, för ett par dagar senare fick jag ett mycket trevligt mejl från Amellnova. I mejlet fick jag tips om Otinova som är en spray som både förebygger och behandlar inflammation i hörselgången. "FÖREBYGGER"! Hurra!

Det lät som ljuv musik i mina öron (synnerligen passande bildspråk i detta sammanhang), för jag skulle mer än gärna förebyggt när jag kände obehaget komma, så jag hade sluppit plågan som uppstod när inflammationen var ett otvivelaktigt faktum. Och när det ändå hände hade jag gärna haft något som kunde behandlat mig pronto. Nu väntade jag istället någon dag innan jag åkte till Närakuten för att få hjälp och under tiden hann hörselgången svullna så mycket att det knappt fanns någon gång kvar alls.

Alla som känner mig det minsta eller har följt min blogg ett tag vet att mediciner och jag inte är ett dugg kompatibla. Jag skrev ett blogginlägg om det förra året och jag har inte tagit några tabletter sedan dess, så läget är oförändrat; jag är livrädd för allt som kommer från läkemedelsbranschen och ska sväljas.

Nässpray gillar jag däremot. Är jag snuvig tvekar jag inte en sekund på att ta ett par snabba duschar i näsan såväl morgon som kväll. Därför blev jag minst sagt intresserad av Otinova, som är ett spray med bakteriedödande effekt, enligt Amellnova. Dessutom fri från antibiotika som jag tål så dåligt.

Om jag ville kunde jag få en flaska spray att ha på lut nästa gång det krisar, för det har trots allt hänt två gånger i mitt liv hittills med sådär fem-sex års mellanrum, så vem vet när det är dags nästa gång...? Dessutom händer det att barnen får ont i öronen av allt badande på somrarna och då kan denna spray komma väl till pass.

Så nu sitter jag här, med ett par friska öron och en present att ta till om jag till äventyrs skulle råka ut för ännu en ilsken hörselgångsinflammation. Jag blir så glad över snälla människor som bryr sig om någon som lider. Det värmer mitt hjärta.

Sedan kan jag förstås ändå inte låta bli att hoppas att jag slipper använda den fina lilla sprayflaskan, men det är ju en helt annan historia och en fullt mänsklig tanke...

4 kommentarer:

Shamrock sa...

Har hört att hörselgångsinflammation är värre än öroninflammation. Skönt att du är frisk nu

Mångmamma sa...

Har lidit med dig på avstånd! Skönt att det har vänt nu.

Marina sa...

Det lät inte kul alls, skönt att det är över!

Jeanette sa...

Skönt att du är bättre!
Min simmande dotter använder Otinova ganska mycket eftersom hon är konstant irriterad i hörselgångarna pga allt klor som hon utsätts för. Ibland lindrar det, ibland inte.
Kram