Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 6 september 2012

Kristallbröllop har firats

Underbar champagne dagen till ära! Skål för 15 år!

 Tänk att jag sitter i ett mörkt Halland och hör regnet piska mot rutan en dag som denna. Det trodde jag inte denna dag för exakt 15 år sedan. Då hade vi ett perfekt väder; lagom varmt, inte full sol för det ger inte de bästa utomhusbilderna, och så var vi några mil norrut.

Svenskt och italienskt; kantarelltoast
och bruschetta -båda ljuvliga.
Vår bröllopsdag 1997. Vilken ljuvlig dag det var. Så vacker och speciell jag kände mig. Och vilken stilig man jag hade vid min sida. När jag tittar i albumet bara ler jag och när jag lägger upp länken från förra året ler jag igen...

Det känns som igår och samtidigt så länge sedan. Sedan dess har vi fått två barn och den äldsta är redan tonåring. Vi har köpt hus, bytt jobb flera gånger om och varit i många spännande länder.

Vi har upplevt så otroligt mycket tillsammans, men ändå känns det som igår. Jag minns vår bröllopsdag in i minsta detalj. Jag har alltid älskat detaljer. De stora dragen kan ibland kvitta, men en hastig doft eller en kvick rörelse kan etsa sig fast i mitt minne.

Mycket vacker bukett från maken!
Jag minns när min underbara frisör, som gjorde både hår och make up, inte tyckte att jag behövde någon consealer under ögonen och jag minns när hon dukade fram både macka och bubbelvin. Likaså minns jag när blivande maken dök upp med min ljuvliga brudbukett på salongen och var övertygad om att jag skulle tycka att den var för liten. Men det var den verkligen inte, utan istället helt perfekt.

Jag minns prästen Bosse Prästs tänkvärda ord när han bytte ut de klassiska "tills döden skiljer oss åt" mot de mer positiva "hela livet ut" med motiveringen att man inte ska tala om döden en så lycklig dag som en bröllopsdag.

Och så minns jag festen. Den ljuvliga festen! Den goda maten. De glada vännerna. Den grymma discjockeyn. Alla öppnade vinflaskor som inte gick åt...

Det är inte utan att jag skulle vilja gifta om mig med samma man ungefär vart femte år eller så.

6 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Grattis till er båda!

Vi gifte oss samma år, fast vi gjorde det i februari.

Jag tycker också att det skulle vara mysigt att gifta sig med samma man flera gånger.

Kram!

Marina sa...

Grattis!

Min plats i solen sa...

Ett stort grattis! Blir alldeles varm inombords av att läsa om er kärlek och er bröllopsdag. ♥

Jag och maken, som skred till altaret året efter er, har pratat om det där med att förnya löftena. Och en stor hejdundrande fest med dans, god mat och sköna skratt tillsammans med nära och kära. Det är vår kärlek värd tycker jag. :)

Sköt om dig Joanna och lycka till med den kommande boken. Är helt övertygad om att det kommer att bli en storsäljare utan dess like.

Kram Lotta

http://hannaskrypin.se sa...

Fint inlägg! Grattis!

Anne Jonsson sa...

Grattis grattis! Så härligt att fira kristallbröllop! Min man och jag har varit gifta i ett år drygt fast vi har känt varandra i drygt 30 år... han var min första pojkvän och sedan skildes vi åt för att återförenas trettio år senare och gifta oss...tänk så det kan bli! :-)

Jeanette sa...

Det låter jättehärligt. Hör kommer ett försenat grattis!
Kram