Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 7 juli 2012

Spännande korrekturläsning


Nu har våra fyra fina testläsare fått ge sin syn på Kristina Svenssons och min gemensamma lilla bebis Förverkliga din bokdröm och det är inte utan att vi föräldrar är lite malliga och stolta. Alla fyra har sagt många positiva saker om vårt manus och det som gladde mig allra mest var att de gillade upplägget och tonen i boken. Om det inte hade funkat hade vi haft stora bekymmer.

Det hade tagit månader att ändra boken så på djupet, men det behövde vi alltså inte alls. Tvärtom funkar tydligen vårt koncept väldigt bra.

Efter att ha förtydligat några detaljer, stoppat in förvånansvärt många "att" och putsat lite med det finaste sandpappret är min medförfattarkollega och jag äntligen redo att korrekturläsa för första gången. Jag sitter på Bulgarienaltanen i ett rätt molnigt, men skönt Onsala och hon sitter på en balkong eller kanske en strand i ett soligt Antibes.

Förhoppningsvis betyder korrekturläsningen att vi ska nöja oss med att stoppa in ett och annat kommatecken, hitta vilsna bokstäver och kanske kontrollera någon stavning. Större insatser än så hoppas jag att vi ska slippa, för nu börjar det bli lite bråttom inför inskickningen till tryckeriet.

Det där glaset vin som står på bordet kommer säkert att göra att jag ser på texten med milda och snälla ögon och inte vill ändra något stort alls. Kanske bara lägga till något charmigt i slutet av boken, för jag är väldigt förtjust i lyckliga slut.

"Och så levde de lyckliga i alla sina dagar" kanske kan passa även i en handbok om att ge ut böcker?


10 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Oh ja, det blir ett jättebra slut! I alla fall blir det positivt. :)

♥ Carina ♥ sa...

Vad härligt med positiva omdömen!
Ser gott ut med fötterna på bordet och lite smaksigt i glaset :)
Kram

Duktiga Tjejen sa...

Ser fram emot boken massor! Jag gillar inte korrekturläsar-delen. Har gått igenom mitt manus så sjukt många gånger nu, trots fem korrläsare. Ni har ju verkligen en fördel att vara två och fyrdubbla ögon att se med! :)

Åsa Hellberg sa...

Vad bra att ni fick så entydigt feedback. Hurra på det.

Sjubarnsmamma sa...

Låter både skönt och härligt med positivt omdöme.

Härlig header du har förresten. Man blir så glad när man smiter in här. Nu är det ett litet tag sen jag var här.

Ha en fin kväll.

Kram kram

Villa Frejas bokblogg sa...

Så spännande och roligt :)

♥ Carina ♥ sa...

Sv: Högtryckstvätt var en bra idé :)

Anonym sa...

Så häääärligt ♥...
*Skååål mé /Kram

Kvinna i medelålderns tid sa...

Ny bok på G? Ha det bäst där i
väst...

Spader Madame sa...

Lyckliga slut passar alltid. Congrats!