Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 15 juli 2012

Fiskelycka igen för sonen


Jag har länge tyckt att det är lyxigt att barnen är tillräckligt stora för att hjälpa till att duka inför måltiderna och att de äter fint utan att slänga hälften av maten bredvid munnen.

Nu för tiden är det ännu lyxigare. Söta dottern lagar gärna maten och det ska hon göra imorgon när två av hennes väninnor kommer för att sova över.

Dessutom håller hon på odla en massa i i vår trädgård. Sallad, persilja, ruccola, tomater, chili och jordgubbar satsar hon på i landet och i stora hinkar odlas det potatis. Idag var det dags att äntligen provsmaka de fina färskpotatisarna.

Söte sonen drar också sitt strå till stacken när han och käre maken åker ut på fisketur och lyckas fånga makrillar till middagen ännu en gång. Den här gången fick de i rask takt fem fina firrar och det tyckte de var precis lagom, så då åkte de hem igen. Det gick nästan lika snabbt som att gå till butiken och handla.

Vilken fantastiskt måltid vi fick; egenodlad potatis, delvis egenodlad sallad och egenfångad makrill.

Så ekologiskt och gott!


6 kommentarer:

Maria sa...

Smarrigt!

Västgötskan sa...

Ja, det är lyx. Äldsta sonen börjar väl "få till det ibland". Men längtar till mina är lite större också. Även om alla åldrar har en tjusning (sägs det). ;-))

Kram!

Unknown sa...

Visst smakat "egen" mat bäst! Theo var uppe i Bovall förra veckan och hade verkligen fiskelycka, 14 småkillar fick han upp ena dagen!

Kram

LillaTuss sa...

En hel del nostalgi över första bilden. Tänker på när jag var barn och vi fiskade med morfar. Härliga tider

Hanna Lans sa...

LYX!!

Villa Frejas bokblogg sa...

Så fantastiskt.
Makrill som är så gott också - för att inte tala om egenodlade grönsaker.
Kram.