Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 6 juni 2012

Pangpang på Haj Tjapparall


Vår mysiga stuga med fina flaggor, kåta och tåg i bakgrunden.

Igår kväll checkade vi in på High Chaparral (rätt tokig stavning, tycker vi, så jag slog till med en alldeles egen i rubriken) igen och det var precis lika trevligt som vanligt. Fast den här gången hade vi ännu mysigare stugor. De var nyare än vanligt och hade sjöutsikt - perfekt.


Vi inledde med ett spännande vin som min kära barndomsväninna hade med sig. Per Morbergs vita var inte alls dumt. Det var faktiskt rent av väldigt gott och passade perfekt vid sjön.

Hela familjen på samma bild - fast barnen är ju liiiite
i bakgrunden, förstås.

Käre maken hade tagit med brassestolar, så vi satt och njöt i kvällssolen och faktum är att ett par av barnen badade i den lilla sjön lite senare på kvällen.
Efter vinet gick vi till pizzerian och mumsade i oss varsin pizza. Intressant nog har de färska champinjonerna fortfarande inte nått vilda västern, utan vi fick nöja oss med burkvarianten. Jonas Gardell sa för säkert tio år sedan att burkchampinjoner var ett större hån mot mänskligheten än pornografin. Det tänker jag på ibland.


Porten in till High Chaparral var extra fin vid solnedgången.
När vi sovit så gott så i våra små stugor var det äntligen dags att stämpla in på parken och självklart såg vi Lucky Luke-showen. I år var den roligare än någonsin och både längre och mer avancerad. Dessutom hade de ordnat med läktare som vi kunde sitta på, så det var extra trevligt.

Våra barn, som inte alls är uppvuxna med Lucky Luke, tyckte också att det var kul, men det är helt självklart för mig att det är vi föräldrar som har roligast på showen. Den lille ettrige Joe Dalton är ju så ljuvlig!Givetvis åkte vi ånglok och som vanligt blev vi rånade. Herregud! Lär sig ALDRIG lokföraren att det ÄR farligt att åka just den vägen, för man blir ALLTID rånad??????Och en ny skylt hade de satt upp i år. Kalla öl - fine. Men var inte de exklusiva tjejerna lite väl billiga...?Efter en massa pangpang i den stora showen uppmanades vi alla att ställa oss upp och sjunga den svenska nationalsången eftersom det var Sveriges nationaldag idag och det kändes lite festligt när kulissen var så amerikansk. Den svenska flaggan vajade vackert in vinden och lite stämningsfullt blev det helt oväntat.


Efter föreställningen drog vi vidare till Old Mexico och åt en supergod lunch med tacos (jaja, lite tjuvstart inför fredagen, kanske...) och en wrap med räkor.När vi var i USA i vintras ville söte sonen köpa en sombrero, men eftersom vi kände att det var i det närmaste omöjligt att frakta hem den blev det inget av det köpet. Idag däremot slog han till och även söta syrran blev så smittad av det mexikanska att hon också ville ha en jättehatt.


I den lilla staden Buffalo City fick kåbåjjsarna av båda könen härja fritt och det blev lite lugnare än förra gången i alla fall och tackade jag för. Det är inte kul att åka till sjukhuset, för att man (d v s dotter) blivit skjuten i ögat...Så småningom kom vi hem och eftersom det är Sveriges nationaldag gjorde söta dottern en drink till sig och lillebror och jag måste säga att den förmodligen inte kunde vara svenskare. På vägen hem köpte vi jordgubbar och så fixade hon en sockerdricksdrink med gubbarna, blågula sugrör och dalahästar på glasen. Så vackert och stämningsfullt.


Käre maken och jag delade på en flaska bubbel. Det kan aldrig vara fel. Oavsett dag.


9 kommentarer:

Christel sa...

Gud vad det ser roligt och mysigt ut!
Vi har också tänkt åka dit i sommar. Tror att det blir skoj för hela familjen. ;-)

Anneli Stålberg sa...

Åh vad härligt det ser ut! Ni verkar ha haft det riktigt skönt. Jag vill också åka dit snart, barnen har aldrig varit där. Och så bubbel på det. Underbart!
Kramar!

Marina sa...

Ni ser ut att ha haft det jättebra. härliga bilder!

Camilla sa...

Å,vilken dag ni hade!
Vilka underbara bilder.
Kram vännen!

Villa Frejas bokblogg sa...

Å så mysigt och roligt det ser ut :)
Nu är jag jättesugen på att åka dit.
Kram.

Maria sa...

Så underbart ni haft det. Det var jätte länge sedan vi var där. Kanske skall ta en tur nu i sommar :) Ha de gott vännen från Hörnan ♥

Mångmamma sa...

Eftersom vi varit där två år på raken, hade jag tänkt att vi skulle göra något annat i år - men nu blev jag sugen på att återse Daltons och resten!
Hm, får fundera ett tag till!

Jeanette sa...

Snygg cowboy-hatt där på maken, och mexi-hatt på barnen. Vad hade du för hatt då? Ser ut att ha varit en bra tripp till HC.
Kram

Åsa Hellberg sa...

Vilken härlig utflykt. Jag har aldrig varit där men vid ett tillfälle på mitt gamla jobb hyrde vi in ett par stuntmän därifrån.