Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 23 juni 2012

Mina vänner och jagVid lunchtid igår började våra underbara vänner att droppa in och efter ett par munnar välkomstvin på Bulgarienaltanen kom så de förväntade regndropparna. Som tur var hade vi ju vårt flotta partytält så snabbt och smidigt ilade vi in där och slog oss ner.

Precis lagom tills alla fått mat på tallrikarna kom det ösregnet som vi var så inställda på och då satt vi och hörde smattrandet på tälttaket. Ibland var det så högljutt att vi fick kämpa för att överösta regnet när vi sjöng alla våra härliga snapsvisor. Vilken stämning det blev!

En av gästerna, som bor i England men var på besök under midsommar, var mycket imponerad av att vi hade så många olika snapssorter att bjuda på så hon radade upp alla och tog en bild. Det tyckte jag också såg kul ut, så även jag tog en bild. Ibland roar jag mig med att checka in mig via iPhonen, så jag checkade in mig på Festligaste Partytältet och la upp den bilden med orden "Firar midsommar med tjugo underbara vänner".

Det tog bara ett par minuter så skrev min kvicktänkta granne, som firade midsommar någon helt annanstans, följande hysteriskt roliga kommentar på Facebook:

"Jag ser bara 11 av dina vänner..."

Hahahaha! Det var ju sinnessjukt roligt. För den som känner sig orolig kan jag berätta att jag har riktiga vänner av kött och blod också. Inte bara dem ni ser på bilden ovan...

En annan rolig vän skrev ytterligare en grym kommentar:

"Både halvfulla och fulla redan, ser jag!" Vilka härligt humoristiska vänner jag har!

Runt tresnåret var alla mätta och glada och då kollade käre maken hur den exakta regnprognosen såg ut för resten av dagen. Det visade sig att det skulle komma en liten, men välkommen, lucka i molntäcket strax före klockan 4 och denna lilla frist skulle vara i max en halvtimme. 

Fantastiskt nog råkade klockslaget sammanfall med den satta tiden för midsommarfirande på lekplatsen med dans kring stången. Några minuter i fyra klädde vi på oss lite extra kläder och begav oss under våra paraplyer till festplatsen. Mycket riktigt blev det sedan uppehåll i ungefär 20 minuter och det var precis lagom tid för att vi skulle hinna sjunga om både de små grodorna och den raskande räven. 

När regnet föll igen drog vi oss alla hemåt och så blev det mysprat, grillning och jordgubbar och glass. Kvällen avslutades med dans ända fram till fyra på morgonen och det var lika kul som vanligt.

Då hade solen för länge sedan gått upp. Och det hade slutat regna för flera timmar sedan.

11 kommentarer:

Maria sa...

Vilken härlig fest!!
Fast jag ser bara 10 vänner....??

Joanna Björkqvist sa...

Jag ser också bara tio, Maria, så jag kollade på Facebook och där var det elva! Det mest sannolika är att jag tagit en annan bild till bloggen, för jag tog nog ett par stycken, men det är roligare att tänka på att jag drack upp den elfte och slängde flaskan över axeln efteråt... ;)

Åsa ö sa...

En underbart trevlig fest som vanligt! Tack å kraam

millandante sa...

Hihi... ja var tog den elfte vägen??;)

Mysig blogg du har, första gången jag kikar in, och jag återkommer, det blir bloglovin direkt:)

Milla

Camilla sa...

Vad tråkigt att det regnade på midsommaraftonen. Men som sagt...du verkade ju ha haft en bra kväll i alla fall....med dina "vänner" ;)
Kram!

Camilla sa...

Glömde att berätta: Ja,vi skulle förlova oss på midsommaraftonen 1995. Men då fick dottern för sig att "ploppa ut". Så därför blev det att vi förlovade oss på BB :)
Kram!

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilket variationsrikt sällskap :)
Faktiskt hade jag gärna suttit i ett partytält med regnsmatter på taket - verkar mysigt.
Kram.

Carina Sjölund sa...

Du verkar haft en toppen midsommar med dina vänner, vad mer kan man begära :)
Ha en fin Söndag!
Kramen♥

Åsa Hellberg sa...

Vilket party!

RackarTuss sa...

God morgon, måndag idag :)

Kvinna i medelålderns tid sa...

Låter som en riktigt fin midsommarfest =)