Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 12 januari 2012

Roliga och goda inköp


När vi var i USA köpte vi en del roliga och goda saker. Det godaste var förstås alla ljuvliga gelébönor där varenda en smakar helt olika någon annan. Och nog är det roligt att äta något som är underbart segt, har läcker smak och inte går att köpa i Sverige?


En stekspade formad som en elgitarr kunde vi inte heller låta bli att inhandla, för nog måste det vara ännu festligare att vända sina frukostägg med en röd elgitarr än med en svart tråkig vanlig stekspade?


Varsin penna fick förstås också barnen på Disney World och formen var så oemotståndlig att jag funderade på att köpa en till mig själv också, men jag lät bli. Kanske kan jag låna en av barnens om jag får plötslig lust att nedteckna något kul, för det måste ju vara roligare att skriva med en penna som har Musseöron än en vanligt trist träfärgad blyertspenna?


Slutligen studsade barnen är lycka när deras favortpopcornkryddor fanns att köpa i matbutiken en bra bit under halva priset jämfört med hemma. Hemma kostar en bruk hisnande nog en hel femtiolapp, men i Florida bara en tjuga. Stor skillnad om man dessutom är storkonsument, så vi tömde hyllan. Och nog är det väldigt kul och gott att äta specialkryddade popcorn till rena rama vrakpriset?

Nu blir det bokcirkel resten av kvällen och idag är det extra pirrigt. Min roman ska diskuteras.

Undrar om det blir något extra roligt?

16 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Blir du glad eller ledsen om jag berättar att Jelly Belly går att köpa i Göteborg?

Mallan sa...

Jag vill så gärna smaka de där bönorna! Finns de att få tag i i Sverige? Kram

Ninas skrivarlya sa...

Vilken härlig resa du verkar ha haft! Förutom ryggen då... :)

Du har förresten en liten award att hämta hos mig.

Pia sa...

Hej Joanna!

Det var ett tag sedan jag var inne hos Dig, men nu har jag uppdaterat mig på Er härliga resa. Ni verkar ha haft det alldeles fantastiskt mysigt!

Den stekspaden skulle jag ge mycket för att ha.. :))

Kram,
Pia

Joanna Björkqvist sa...

Hanna: Glad! Rent av JÄTTEGLAD! Var och till vilket pris? I lösvikt eller i paket? Maken jobbar i Göteborg och jag har ett uppdrag till honom i sikte så fort jag mumsat i mig dem jag köpte over there! ;)

Mallan: Tydligen finns de enligt Hanna i Göteborg i alla fall och jag tror att du skulle älska dem - de är oemotståndliga!

Nina: Det var verkligen en underbar resa!

Åh, tack så mycket - då ska jag genast kika in hos dig!

Pia: Välkommen tillbaka! Jag har varit dåligt på att kika in hos de flesta under resan, så det passade bra att du kikade in hos mig nu, så kan jag titta in hos dig! :) Visst är stekspaden rätt grym? Kram!

Anneli Stålberg sa...

Vilket härligt hotell och rolig shopping. Jelly Beans är så goda.

Marina sa...

Nu förstår jag ingenting! Hur kan jag - som är totalt popcornoman - ha missat att det finns en speciell popcorskrydda!? Vad smakar det om den?

Camilla sa...

Popcorskrydda!
Spännande. Vilka smaker köpte du?
Hmm...dom där karamellerna ser ju ut som påskgodiset vi har i lösvikt.
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Anneli: Oh yes, jag älskar de där bönorna!

Marina: Då måste du testa! Leta efter dem! De är jättegoda, allihopa! Det är tre olika smaker som vi köpte den här gången och alla är goda; white cheddar, butter och nacho chedddar och de smakar faktiskt rätt så mycket som de heter.. Däremot finns det en i Sverige som heter Choklad och Marshsmallows, men den är inte alls god tycker jag. Jag har svårt för söta popcorn. De ska vara åt det salta hållet tycker jag.

Camilla: Vi köpte alla tre smakerna som syns på bilden; white cheddar, butter och nacho cheddar och de är goda allihop! Kan verkligen rekommenderas! Och jodå, bönorna påminner om det svenska påskgodiset lite, men de här är mycket mer olika i smakerna och mycket godare, tycker jag! :) Kram!

Anonym sa...

Välkommen hem!
Vilken fantastisk resa ni gjort.

De där godisbönorna liknar dem som lanserades samtidigt som Harry Potter. En del av dem smakade inte så gott, öronvax om jag inte minns fel.
Fast så smakar väl inte era Jelly Beans. :)

Joanna Björkqvist sa...

fruntimmerslivet: Tack så mycket! Ja, det var verkligen en fantastisk resa på alla sätt!

Haha, nej, de här bönorna är MYCKET godare än så! :D

Duktiga Tjejen sa...

Stekspaden är ju underbar!! Love!

Jag är rädd för de där popcorn-kryddorna. Har aldrig vågat köpa dem...

Joanna Björkqvist sa...

Duktiga Tjejen: Helt nyttiga är de säkert inte, men troligen inte heller livsfarliga. Så lättsamt tar jag det hela! ;)

ansepanse sa...

vilka tjusiga pennor och stekspaden då :) fin
kramar

Hanna Lans sa...

De finns bl.a. på NK, men också i den amerikanska affären i Stockholm på Odengatan. Finns också i Linné samt på Ica Kvantum i de små förpackningarna. :)

Joanna Björkqvist sa...

ansepanse: Tack! Man blir på lite gott humör av dem!

Hanna: Ok, tack för tipsen! På Ica kvantum har jag aldrig sett dem, men varje Ica.-handlare väljer säkert själv, så i Kungsbacka har jag inte stött på dem..