Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 20 november 2011

Vilken underbar höstfest


Festerna på Stadshotellet är alltid helt fantastiska och igår var inget undantag. Vi kom till hotellrummet redan vid halv fyra på eftermiddagen och när vi bytt om, druckit lite cider och ätit några salta pinnar var vi redo för förfest.

Vi gick mot kvarterskrogen där vi hade hört att förfesten skulle vara, men mycket förvånade blev vi milt sagt när det var helt tänt i lokalen och en gick omkring med en sopborste och en annan med en dammsugare. Det kändes inte direkt festligt, tyckte vi, och konstaterade att 16.30 kanske var lite väl tidigt för en förfest på lokal.

Istället ringde vi spontant upp goda vänner som vi misstänkte skulle på festen på kvällen och vi var välkomna hem till dem istället. Eller rättare sagt, vi fick komma dit, trots att både maken och sönerna var på hockeymatch och väntades hem först efter en timme.

Min outfit för kvällen. Suddig
bild? Passar en nattsuddare.
Efter myspys med min egen grymma låtlista Vild mix på Spotify i deras vardagsrum med tre meters takhöjd drog vi vidare mot hotellet när klockan närmade sig 19. Där var feststämningen på topp och de flesta av de 187 gästerna hade redan anlänt. En knallblå välkomstdrink satt fint innan vi gick vidare till den enorma matsalen där vi alla skulle sitta.

Jag hade inte med mig kameran, för jag ville inte ha något att släpa på, men det är klart att jag ångrar det lite. för hur mycket jag än berättar om den vackra dukningen och den ljuvliga maten, så hade en bild eller två berättat det hela ännu bättre. Stolarna var klädda med svarta överdrag och även borden hade svarta dukar. Mitt på brann ett tjock och högt ljus och runt detta låg minst ett halv kilo rött godis som bordsdekoration tillsammans med en slinga murgröna.

Det var otroligt coolt och väldigt snyggt med alla ferarribilar, gelehallon, döskallar och gelehjärtan, som vi självklart började mumsa på innan det blev dags att ta för sig av buffématen. Vi inledde med en potatis- och purjolökssoppa med fantastiskt gott bröd till. Det fanns också saker att stoppa i soppen, t ex osttärningar och en röra. Sagolikt gott.

På buffén serverades det sedan rökt lax, kummel, grillat kött, vårrullar, oliver, betor, sparris, bönor, paj, såser, röror, ostar ... Nästan allt man kan tänka sig, helt enkelt. Allt smakade himmelskt och från att ha varit riktigt hungrig blev jag plötsligt proppmätt. Jag undrade hur jag skulle kunna orka en enda pytteliten dessert.

Men jodå, det slank ner en fantastisk creme brulee med hjorton och en liten bit mjuk chokladkaka också. Till allt detta underbara drack jag ett mycket gott vitt vin och faktiskt en liten snaps också. Jag bet av den i fyra små delar och så mesig brukar jag inte vara, men en sådan här fin fest gäller det att inte dricka för mycket, för det blir alltid dans efteråt och man vill ju orka svänga sina lurviga.

Jag svängde dem rejält i flera timmar och hade fruktansvärt roligt. Vi var ett stort gäng som dansade ihop och ibland gick någon och så kom en annan till. Jag var dock kvar timme efter timme, för jag älskar att dansa.

Framåt halv fyra på morgonkvisten, tyckte vi att det var lagom att smyga iväg till hotellrummet och krypa ner i den sköna sängen efter en fantastisk afton och natt.

Nu undrar ni säkert varför jag har fotograferat en femhundralapp och lagt upp den här. Jo, det ska jag minsann berätta. Det var den trevlige mannen till höger om mig vid middagen som beställde en bok till sig och en till sin bordsdam. Mellan middagen och desserten ilade han iväg på kvicka fötter och hämtade pengar, så jag skulle kunna skicka ett par böcker till honom, så fort jag får hem dem.

Han blev min första betalande bokkund. Ni FÖRSTÅR vilken magisk och trevlig kväll jag hade. Jag bara ler fortfarande.

14 kommentarer:

Marina sa...

Förstår att det var en hellyckad kväll på många sätt och vis!

Anki sa...

Låter som en alldeles underbar kväll för dig!

KRAM

Hanna Lans sa...

Kanske ställer jag en korkad fråga nu, men vad är det för fest där temat är svart och rött?

Kul låter det i vilket fall som helst och grattis till din första betalande läsare!

♥ Carina ♥ sa...

Låter som en lyckad kväll!
Vad roligt att du sålt dina första böcker! Grattis!!
Kram kram

Joanna Björkqvist sa...

Marina: Jaaa, verkligen!

Anki: Allt var toppen! :) Kram!

Hanna: Det är väl ingen korkad fråga alls? Men jag skulle säga att det inte var något direkt tema, utan en höstfest, som de skrev i inbjudan och då tyckte de att detta var snyggt. Själv är jag inte röd och svart heller även om det kanske ser ut så på bilden, utan strumpbyxorna är knallcerise. Och kul var det! Tack så mycket för grattiset! :)

Carina: Superlyckad kväll! Tack så mycket! :) Kram kram!

Karin sa...

Heja dig (och kanske heja din bordsgranne också?) som motstod impulsen att säga (resp. accepterade att du sa) att herregud, nej för sjutton jag SKICKAR så klart boken gratis, bara för att du är så trevlig! Lätt hänt, men ingen bra försäljningsmetod.

Joanna Björkqvist sa...

Karin: Haha, nä, man får nog passa sig för den typen av spontaniteter! ;)

Pia sa...

Vilken härlig kväll Du fick!
Och vilken kick det måste vara att få sälja sina första böcker. :)
Supergrattis!

Jag är som Du, älskar att dansa och skulle kunna dansa hela natten när jag är på det humöret.

Ha en härlig söndagkväll och en fin början på nästa vecka.
Kram

Lisbeth sa...

Vilken upplevelse nästan som den allra bästa höstgrytan. Många ingredienser som blandas ihop och avnjutes i trevligt sällskap.
Det tackar man inte nej till
Ha en fin morgondag

Anneli Stålberg sa...

Åh vad roligt. Grattis! Både fest och bokförsäljning. Det kan ju inte bli mycket bättre :) Fast det är ju nu det börjar, nu kan det bara bli bättre och bättre :D
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Pia: Ja, jättekul att få lite säljkänsla - det är ju nu den biten börjar på allvar!

Härligt att du också gillar att dansa! Ha det fint du med! Kram!

Lisbeth: Vilken poetisk och fin kommentar - så är det ju! :) Ha det fint du med!

Anneli: Japp, så ska man se det; bara bättre och bättre för var dag! Och en härlig början! :)

Kram!

Kati sa...

grattis till dina första sålda böcker!! Härligt! :))

Joanna Björkqvist sa...

Katarina: Visst känns det lite kul! Vi hade ju aldrig ens träffats förut, så jag blev så glad! :)

anette sa...

Sitter här i natten och läser lite på din bloggs inlägg, som jag har missat under några dagars frånvaro.
Härlig fest du har varit på.
Men detta med att få betalt för två av dina böcker måste helt klart ha blivit en riktigt suverän bonus på din kväll, så glad för din skull.
Kramenom