Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 28 mars 2014

Sista dagen i London


Hela sista dagen i London ägnade vi åt njuta av staden på olika sätt. Ingen stress, ingen press, bara mysiga upplevelser att bära med oss hem. Och självklart med kameran i högsta hugg.

Vi bodde perfekt på Marble Arch Inn två kvarter från stället som gett hotellet sitt namn, Marble Arch. Vi hade ett rum för sex personer och en egen liten, liten toalett på rummet. Den minimala toaletten hyste också en dusch i ena hörnet och strålen var utmärkt så vi var nöjda med duschens funktion, men självklart blev det alldeles genomblött i hela rummet trots att det fanns draperi, så det gick inte att ha med sig rena kläder in i rummet för att byta om där. Kläderna fick snällt vänta utanför.

Följ med på en njutningsfull söndagstur i ett vårligt London!Vi började med en promenad i ett ljusgrönt Hyde Park och lyssnade på några ivriga talare i Speaker's corner. Det handlade mest om religion, men också om samhällsutvecklingen i stort och vi lyssnade till fyra olika talare. Intressant!Påskliljorna stod i full blom och det var så otroligt vackert överallt.Vi hade spanat in ett ställe som hade Afternoon tea till ett överkomligt pris, endast 10 pund per person, och det låg i närheten av Hyde Park, så när vi hade promenerat omkring i några timmar blev det precis lagom att ersätta den traditionella lunchen med Afternoon tea.


London Elizabeth Hotel visade sig vara otroligt vackert och allt vi fick att äta var såååå ljuvligt att vi bara måste göra ett besök där igen nästa gång vi åker till London. Vi fick välja tre av fyra olika sorters fingerbread och dessutom fick vi massor av scones och kakor. Det såg kanske inte så mycket ut när det första fatet kom in, men när det kom FYRA insåg vi att vi skulle bli mer än mätta. Och det blev vi sannerligen. Det sved i mitt hjärta att vi inte lyckades äta upp varenda smula, men det var faktiskt tyvärr helt omöjligt.

Flera olika sorters teer fanns det också att välja på, men jag valde det mest engelska av dem alla, Earl grey, och det var fantastiskt gott. Barnen valde mintte och var väldigt nöjda med det. Vi hade ett par fantastiska timmar och lite synd var det att vi hittade dit först sista dagen, för jag hade gärna gått dit alla fyra dagarna...Så snart vi steg utanför hotellet kom en sightseeingbus och den sprang vi till och så åkte vi förbi Piccadilly Circus och klev av vid ...


... Trafalgar Square. Den blå tuppen och Lord Nelson stod som vanligt kvar och vädret var fullständigt strålande.


Barnen fick anstränga sig rejält för att komma upp och sätta sig vid det stora lejonets fötter. Det var väldigt högt och jag hade aldrig i livet klarat det. På bilden här nedan syns det inte hur högt det är ...


... men på bilden här nedan får man en vink om att man behöver vara ganska graciös för att kunna komma upp. Hyfsat enkelt för de smidiga barnen, men helt klart omöjligt för mig. Så omöjligt att jag inte ens övervägde att prova.


Vi fortsatte att promenera och gick mot 10 Downing Street och Big Ben. Det var så härligt i det milda vårvädret, även om det blåste en del. Det är vi ju vana vid från Sverige, så det klarade vi med hjälp av dunjackor och luvor.
Vi gick lite långsamt så vi skulle kunna njuta av solnedgången och det var så vackert när hela staden badade i mjukt orange ljus.
På bilden ovan är det bara några minuter kvar innan Big Ben får sin nattskrud och blir upplyst i grönt och gult. Det är tjusigt alldeles oavsett tycker jag.


Slutligen förvandlas London Eye till ett blått hjul och det gör även husfasaderna runt omkring. Otroligt vackert. Detta blev i princip det sista vi såg av London. När jag tagit dessa bilder åkte vi tunnelbana tillbaka till hotellet, köpte lite kvällsmat och skyndade oss att somna.

Klockan 3.15 på natten kom nämligen taxin och bröt förtrollningen. Det var dags för hemfärd igen och bara några timmar efter att vi landat kom Gudrun Schyman på besök, så vi var mycket glada och tacksamma över att vi slapp förseningar någon stans längs vägen.

Flygplanet både lyfte och landade i tid. Vilket ledde till en fanfar när vi tog mark. Lite humor har de minsann på Ryanair.


3 kommentarer:

Jeanette sa...

Härliga Londonbilder, vad sugen jag blir på att vara där och möta våren.
Kram

Hanna sa...

Härliga bilder!

Anna sa...

Det ser ut som ni haft toppendagar i London!
Kram Anna