Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 29 mars 2014

Frozen mojito i solskenetIdag har vi haft ett sagolikt vårväder här och jag har både suttit ute och läst en stund och grejat i trädgården. Vi har egentligen bara en enda rabatt värd namnet och den har jag och söte sonen rensat idag. Vi klippte bort allt gammalt och krattade bort alla vissna lön, precis som vi gör varje vår, men den här gången tog vi ett större grepp.

En daggkåpa vi haft i många år har vuxit sig så stor att vi varje år tvingas ta bort en del av den. I år tog vi bort rejält, så nu passar den betydligt bättre i storlek. Dessutom håller gräsmattan på att vandra in i rabatten, så vissa av blommorna står numera så nära att de ser ut att vara planterade på gräset och inte i rabatten. Urfånigt.

Därför tog vi en spade och grävde bort sådär femton centimeter av gräset och det så himla bra och snyggt på alla sätt. En jämn och fin kant av samma snitt som vi hade när rabatten var ny för ett drygt decennium sedan blev det nu till vår stora glädje.

Som belöning efter detta hårda fysiska arbete fick sonen sätta sig vid datorn igen och jag fick mig en drink. Vad kan passa bättre än en frozen mojito när kroppen är varm efter hårt jobb?

Det var riktigt gott och numera är det så smidigt när man kan köpa en bag-in-box med färdigblandad mojito på Systembolaget och lägga den i frysen. Sedan klipper man bara ett hål i påsen (det är lite väl trögt att använda den mer traditionella sprutfunktionen) och häller ur så mycket man vill ha i ett trevligt glas. Konsistensen blir som slush, så det är riktigt lyxigt och gott. Garnera med färsk mynta och lime, så är drinken klar.

Oslagbart vackert - och galet gott.

Inga kommentarer: