Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 15 januari 2014

Kändisars hus på Star Island


Star Island (som ser otroligt festlig ut i alla sin konstgjordhet så klicka gärna på länken för att se flygbilder över ön) ligger fantastiskt fint alldeles utan för Miami Beach och hela ön är full av snygga hus som ägs av mycket rika och väldigt kända personer. Vi åkte en båttur runt och ön och vår guide presenterade det ena huset och dess ägare efter den andra. Det var extremt mycket att hålla ordning på, så jag kämpar verkligen för att reda upp vem som bor (eller har bott för den delen) var.

Det översta är i alla fall Scarface Mansion. Och det under är Gloria Estefans hus. Bryggan är full av människor och när den färgglada båten åkte förbi ropade alla på båten GLORIA allt vad de orkade och då vinkade kvinnan med den lille pojken till publiken. Om det sedan var själva Gloria Estefan har jag ingen aning om för bilden är tagen på alltför långt håll och det har dessutom gått ett antal år sedan jag såg henne in action senast. Numera äger hon en restaurang och bild på den kommer i slutet av inlägget.


Huset nedan byggdes till Sylvester Stallone, men han äger det inte längre. Väldigt snyggt var det med allt glas i alla fall, tyckte jag.


Huset här nedan var det lätt att komma ihåg ägarinnan till, för dels skiljer det sig från mängden med sin rosa färg och dels finns det en staty på tomten som är väldigt speciell och som är svår att glömma bort. Huset har tillhört Elizabeth Taylor (och hon köpte det för övrigt av Don Johnson från Miami Vice) och den gulliga statyn som syns i den första bilden men som syns ännu tydligare (trots soldiset) på nästa bild är en present från en av hennes närmaste vänner.


Att de var nära vänner kan man verkligen förstå, för annars går det inte att ge bort en staty som ser ut som en skuttande kanin med orden "Det är en symbol för hur du hoppar från ett äktenskap till ett annat!" Men så gjorde tydligen Michael Jackson till sin väninna Liz. Hoppas hon blev glad.


Huset nedan tog två och ett halvt år att bygga och ligger på den största tomten på Star Island. Det är Phillip Frost som bor där tillsammans med sin fru. Några barn har paret inte och det gjorde vår guide sig lite lustig över. Phillip Frost är nämligen mannen bakom Viagra. Inte för att det är ett fertilitetspiller, men det faller ändå lite inom området, så att säga.

Huset värderas till 55 miljoner dollar och alla palmer, som bland annat syns i förgrunden och det lär finnas ett femtiotal totalt på tomten, är importerade från Sydafrika och kostade 9 000 dollar styck. Ofattbara summor.


Kändisen bakom nästa lummiga bild, där själva huset knappt syns, nämns vid många olika namn. Det namn han fick som liten gosse, Sean Combs, är troligen det minst kända av alla. Han är betydligt mer känd som Puff Daddy, P. Diddy eller bara kort och gott Diddy. Chansen att råka få syn på honom när han slappar omkring i trädgården känns inte direkt stor.


I huset på de två bilderna nedan bodde Al Capone under åren 1927-1947. Guiden skojade om att en annan ö Al Capone bodde på var lite annorlunda, men det var i alla fall rumsservice dagligen. Det var på Alcatraz...Huset nedan har tillhört Vanilla Ice, men han har numera sålt det. Synd, det ser så trevligt ut och bakom häcken finns en pool.


Filmen Familjen Addams spelades in i huset nedan, men idag ser det inte direkt bebott ut.


Will Smith har vi ett särskilt förhållande till i vår familj, eller kanske snarare till hans son Jaden Smith som spelade huvudrollen i den nya versionen av Karate Kid och snabbt blev söta dotterns favorit. Ett tag trodde jag att Will Smith skulle bli dotterns svärfar och jag hade gärna åkt hit och hälsat på.


När vi ändå är inne på filmer kommer nedan en bild från huset som användes under inspelningen av Cocoon. Det tyckte jag på sin tid var en söt film, men hade helt glömt bort den tills jag påmindes av vår guide. När vi passerade var det fullt av folk på plats och det var ovanligt för de flesta husen kändes väldigt ödsliga.


Nu börjar vi närma oss slutet på vår båttur och det vita huset nedan kan man hyra och det görs ofta i samband med filminspelningar eller musikinspelningar av olika slag, fick vi veta.


Himlen var dramatisk när vi närmade oss land igen och guiden berättade att efter New Yorks och Chicagos räknas Miami Skyline som den mest kända och fotograferade stadssilhuetten.


Avslutningsvis kommer en bild på den stora arenan American Airlines Arena, där vi upplevde en fantastisk konsert med Pitbull på nyårsafton (se några grymma minuter HÄR när det sändes live i USA!) till höger i bild och till vänster syns en rund byggnad med en ananas på toppen. Det är en restaurang som ägs av Gloria Estefan och kvällstid var den väldigt fin när den skiftade i olika färger.


Fotnot: Om något hus fått fel ägare i mitt inlägg skyller jag glatt på guiden, internet - och dessvärre lite på mig själv också.

4 kommentarer:

Jeanette sa...

Tack för den guidningen, mycket snyggt men mycket pengar betyder inte alltid god smak ;-)
Kram

Micke sa...

Det var längesen jag hälsade på hos dig och nu gjorde jag det vid helt rätt tillfälle ser jag. :-)
Ett mycket intressant inlägg! Kul! :-)

Mari-anne Jakobsson sa...

Tack för att jag fick se alla flotta hus. Kul guidning.

Marina sa...

Eftersom familjen Adams hus ser tomt ut skulle jag mycket väl kunna tänka mig att flytta in där ett tag...