Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 27 oktober 2013

Sushikväll och kanonrecension


Vilken fantastisk helg som nu går mot sitt slut. I fredags körde jag upp höstlovsbarnen till mina föräldrar och efter en underbar fiskgrytslunch vände jag hemåt igen - till en lugn och alldeles ensam kväll med bara Idol, facebookchatten och ett glas vin som sällskap.

Lördagen blev fantastisk trevlig med fina flickor på besök och tillsammans gjorde vi sushi som vi sedan åt med mycket god aptit. När jag var på Systembolaget för att köpa ett vin som skulle passa till sushi fick jag mycket fin hjälp av en tjej som jobbar där och även om det var lite väl sött och fruktig för mig i vanliga fall måste jag säga att det faktiskt passade väldigt bra till maten. Till efterrätt bjöd jag på vaniljpannacotta med en botten av knaprigt havreflarn och även till efterrätten hade jag fått hjälp med vinet och då föll valet på ett mycket gott bubbel.

Vi pratade och skrattade hela kvällen och framåt natten ökade vi volymen på stereon och började dansa. En efter en droppade gäster av och till slut var det bara jag och en tjej, som skulle sova över, kvar så vi insåg att det nog var dags att runda av, vi också. Jag höll bokstavligen på att svimma när jag fick det oväntade svaret på frågan hur mycket klockan var.

- 4.14.

Helt galet! För andra lördagen i rad har jag alltså partat framåt halv fem på morgonkvisten. Det börjar bli en grym och skojig vana.

Mitt i allt skoj fick jag dessutom en fantastisk recension av Elisabeth Jönsson som driver inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Hon har läst min roman Närmare dig och hade så mycket gott att säga om den att jag blev alldeles varm om hjärtat. Det känns som om hon verkligen lärt känna och förstått min huvudkaraktär Saga Allerlöv och det gör mig så himla glad. Jag vill ju att läsarna ska känna igen sig i henne och helst också tycka om henne.

Jag är både glad och tacksam varje gång någon sprider att Närmare dig finns och när boken dessutom sprids med så fina ord blir jag faktiskt både stolt och lycklig också. Inte minst för att Elisabeth är en mycket klok och reflekterande läsare och har det skrivna ordet som sitt livselexir, som hon själv uttrycker saken.

Det var roligt att Elisabeth valde att ta med ett stycke ur boken i sin recension, för dels tycker jag att hon valde ett bra och typiskt stycke som säger en hel del om boken och dels kan läsarna av recensionen se lite av min stil.

Hela recensionen finns att läsa på Boktipset.se och så här fint skriver Elisabeth innan hon varmt rekommenderar boken:

Närmare dig är en inkännande roman berättad tätt inpå livet. Som läsare får jag en rik inblick i den intre värld som präglar Sagas första år som mamma. Skickligt växlar författaren mellan Sagas inre och yttre värld. Joanna Björkqvist gestaltar med fingertoppskänsla hur Sagas mammas dagböcker påverkar hennes tankevärld och livsval. /…/ En mycket bra skriven bok med målande beskrivningar och ett nyanserat och vackert språk.”

Ni förstår väl vilken underbar och härlig helg jag har haft på alla sätt?3 kommentarer:

Zelda sa...

Låter som en jättehärlig helg!
Nu har jag blivit jättenyfiken på din bok så jag får nog ta och leta upp den i någon affär :)

Jeanette sa...

Grattis till jättefin recension!
Kram

Anonym sa...

Härligt & gottit - Grattis till fin recension som boken/du verkligen är värd/Kram Annmi