Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 4 april 2017

Smygrelease av Hundra dagar kvar


På lördag har min kära vän och förläggare Annika Bengtsson release på sin nya roman Hundra dagar kvar. Eftersom jag varit redaktör för boken kan jag redan nu avslöja att den är väldigt bra. Jag har haft den stora förmånen att ha fått läsa boken innan den är tryckt och kommer ut på Grim förlag, så därför vågar jag redan nu säga att det är en riktigt bra bok.

Berättelsen utspelar sig 1976 och är ett utsnitt av verkligheten så som den kunde se ut när spriten flödade på arbetsplatserna och sexuella trakasserier var ett okänt begrepp.

I centrum av handlingen står Eva som drömmer om att gifta sig och få barn. Men när hon upptäcker att hennes kille Nimmo säljer knark blir hon så chockad och besviken att hon flyr. Hon hamnar så småningom på en fabrik i Laholm där hon bland annat träffar Malin som är tre år yngre och hon vet att hon bara har hundra dagar kvar att leva...

Idag träffades Annika och jag för att ha en liten smygrelease av boken och det blev en helt fantastiskt mysig och trevlig eftermiddag och kväll. Vi sågs över lite mat och vin i Göteborg och även om vi satt inomhus hade vi tur med vädret.

Hur det nu än är så känns det lite extra härligt när solen skiner in genom fönstren.

Våren är här - det är inte hundra dagar kvar till den!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Tack för boktips! Alltid bra att få, jag läser otroligt mycket och ibland vet jag knappt vad jag läst och inte läst ;) Men en ny bok kan jag ju inte ha sett innan!

Joanna Björkqvist sa...

Annika har skrivit många bra böcker, så har du inte läst henne har du en skatt att uppräcka! :)