Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 5 januari 2015

Fin födelsedag med söta syskon


Igår skulle vår älskade storebror ha fyllt 49 år. Det känns fortfarande ofattbart och orättvist att han bara blev 46. Jag saknar fortfarande min storebror så att det gör ont i kroppen. Det går inte att förstå att han ALDRIG kommer tillbaka. Jag minns fortfarande de sms vi skickade varandra på hans födelsedag 2012. Inte anade jag då att slutet var nära. Hur skulle jag kunna misstänka det? Han var ju fullt frisk och lycklig. Just det är en tröst. Vi vet att han var fullt frisk och lycklig ända in i det sista.

Vi andra syskon träffades igår på hans födelsedag och åt sushi tillsammans i Göteborg och det var riktigt mysigt. Vi är alla så glada över att vi tre fortfarande har varandra - även om vår storebror alltid kommer att fattas oss. Jag är så tacksam över att jag har två underbara och fina småsyskon kvar, för utan dem skulle livet var väldigt mycket fattigare och tristare.

Ett glas vitt i pausen! Men eftersom jag körde är det någon
annans glas....

Efter sushilunchen gick vi på Tartuffe som spelas på Göteborgs Stadsteater tillsammans och det var en otroligt härlig föreställning med många skratt. Johan Ulveson var helt fantastisk med sitt mimspel och sina gester och Eric Ericson klockren i sin roll. När han böjde ner huvudet tjöt salongen av skratt. Kanske var ändå Carina M Johansson allra bäst. Jag bara älskade denna Dorine. Vilken kvinna - och då menar jag både karaktären och skådespelaren!

Dessutom är det för mig en fullständig gåta hur man kan komma ihåg de exakta replikerna när de är så vansinnigt många. De var på vers och rim så vi hade märkt om de fuskade, men det gjorde de inte. Vilka proffs. Jag var otroligt imponerad. Vi sög åt oss vartenda ord, så inget arbete de lagt ner var förgäves. Vi njöt verkligen av föreställningen och insåg ännu en gång hur värdefullt det är med kultur och teater. Tänk när käre maken och jag bodde på Johanneberg och såg varenda pjäs som sattes upp på Stadsteatern. Det var ljuva år det ...

Idag vaknade jag till en fullständigt magisk soluppgång. Det var rött på ett sätt som det aldrig varit tidigare under tiden som vi har bott här.

Rött - som kärleken.3 kommentarer:

Ellinor Lundström sa...

Jag älskar dig fina, bästa underbara syster ❤️

Marina sa...

Vilka fantastiska färger! Jag förstår att det måste kännas mäktigt att vakna upp till något sådant!

Ezter sa...

Vackert!