Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 1 september 2014

Nystart 1 september

Trots att vi bor i ett villaområde finns det fantastiska lantliga promenader
alldeles i närheten. Här är en bild från en favoritslinga jag gillar att gå.Nu är hösten här och det är dags att lämna sommarens slappande bakom sig. Det är två gånger om året som jag tänker att jag måste ta tag i mitt liv och röra mig mer. Det är idag, den 1 september, och det är den 1 januari.

September brukar vara en underbar månad med fint väder och precis lagom värme för långa promenader. Nä, hallå vänta lite nu. Så himla långa behöver de faktiskt inte vara. Om jag tänker att promenaderna måste vara långa kommer jag inte tycka att jag hinner.

Jag har faktiskt en bok att skriva och två andra jobb att sköta, både som lärare och frilansjournalist. Om jag tänker att jag måste ta en timmes promenad om dagen är det kört redan andra veckan. Det finns ingen tid till det.

Men om jag istället tänker att 35 minuter tre dagar i veckan är en bra idé är risken för att jag misslyckas betydligt mindre. Det borde jag faktiskt klara. Att den 1 september dessutom infaller en måndag, när en ny härlig vecka just tar sin början, ser jag som ett tecken.

I våras fick jag mitt livs första träningströja av min sportige och snälle make, för han tyckte att jag skulle ha en i bra material, men den går så högt upp i halsen att jag nästan stryps, så den använder jag tyvärr aldrig.

När jag sprang (ja, det gjorde jag minsann faktiskt mestadels) Vårruset i maj hade jag som vanligt en klänning på mig, vilket många har skrattat åt. Nu funderar jag faktiskt på att köpa någon tröja som inte stryper mig (v-ringat måste väl vara bra då?) och som jag kan ha på mina promenader. Sanningen att säga ser det ju lite fånigt ut när jag går omkring i klänning bland de andra motionärerna …

Så vad säger ni, kära vänner? Är ni med mig? Ska vi satsa på tre raska promenader i veckan och rapportera om en månad hur det har gått?

Jag är lika sugen som alltid så här års, så för fasen – jag kör på det!


1 kommentar:

Marina sa...

En bra föresats! Och det låter ju väldigt klokt att satsa på något du vet med dig att du hinner med.