Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 3 september 2014

Dramatiskt förarprov


Idag fyller söta dottern 15 år och det betyder att det är första dagen hon får göra förarprovet för moped. Sin sista körlektion hade hon redan för en och en halv vecka sedan, men förarprovet får man inte göra innan man fyllt 15 år. Vad kan då passa bättre än att göra det på sin födelsedag?

Hastigt och lustigt bokade vi in en tid och det blev så sent som möjligt på dagen för att slippa ta ledigt från skolan i onödan. Dagens sista tid var klockan 15, så den fick det bli. En halvtimme innan måste man vara på plats för att fotograferas och skriva in sig.

Eftersom jag tycker om att vara ute i god tid var vi där redan 13.45. När det var vår tid några minuter senare visade det sig att ingen på körskolan bekräftat via nätet att dottern var godkänd på det praktiska, så stor dramatik utbröt. Hon var tvungen att lämna kön, ringa körskolan och be dem att genast fylla i att hon var godkänd. Av säkerhetsskäl får förstås ingen som inte är godkänd på vägarna göra det teoretiska skrivprovet.

Det blev några nervösa minuter innan det stod klart att ändringen var genomförd - puh!

Sedan hade vi en hel timme på oss att småsnacka innan det var dags att gå in i skrivsalen och snacket var synnerligen enahanda, för det kretsade helt kring möjligheterna att bli godkänd. Jag sa att oroliga dottern självklart skulle klara provet. Vad annat kan en mamma säga i detta trängda läge? Och på hennes födelsedag? Hon MÅSTE bli godkänd, helt enkelt.

Som tur var fick jag rätt! Klart hon klarade provet!

Det blev en perfekt födelsedag med moppe och hjälm i present och så ett sprillans nytt körkort till det!

Grattis, finaste dottern! Kör alltid försiktigt!!!!

Av moster med familj fick dottern både bensinpengar och en dagbok!2 kommentarer:

Ezter sa...

Då säger jag grattis idag också! Skönt att det gick bra!

Hanna sa...

Grattis till dottern! :-)