Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 26 februari 2014

Två år har gåttTill minne av min älskade storebror

Två år har gått sedan du rycktes ifrån oss
men minnet av dig och kärleken till dig
lever för alltid inom oss

(minnesannons i lokaltidningen hemmavid, men då med hans namn som rubrik istället ...)

Fortfarande har jag inte kunnat förmå mig att titta i albumen från när vi var små och min storebror alltid fanns där för mig. När vi vaknade tidigt och byggde med lego. När vi fick en mugg med lättsaltade potatischips till lördagsprogrammet på tv. När vi byggde snögubbar och bad om en morot till näsa. När vi hade likadana tröjor, men i olika färgsättningar, som mamma hade stickat.

När vi drack liptonte och åt ostmackor på lördagsmorgnarna. När vi tävlande sprang bredvid varandra och andra barn med en potatis vinglande på en sked i handen på midsommarafton. När vi spelade rullpingis i källaren. När vi hängde med kompisarna i kvarteret.

När vi var barn med hela livet framför oss.

En hemsk februaridag för två år sedan förändrades allt på en enda sekund och livet blir aldrig detsamma igen. Livet går vidare för att det är så livet gör, men ännu gör det för ont att ta fram de där fina bilderna i albumen. De påminner alltför mycket om hur roligt vi hade och hur goda vänner vi alltid var.

Älskade storebror, vad du fattas mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååh …
Stor varm kram och många fina tankar till dig denna dag <3
Kramar Lina

Ezter sa...

Stor kram! Tänk att det gått två år! En annan bloggvän upplever just nu vad du upplevde då. Hennes bror dog i just Thailand förra veckan. Det kändes overkligt att läsa när hon skrev det. Det var som att läsa ditt inlägg igen!

Linas drake sa...

Kram!

♥ Carina ♥ sa...

Jag förstår din saknad. Det är snart ett år sedan min pappa gick bort och det Alf Henrikson skrivit stämmer så bra.
"Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag, men ibland blir den aldrig detsamma mer"
Varma kramar till dig!

Zelda sa...

Jag kan inte föreställa mig hur det skulle kännas om min storebror rycktes bort för tidigt. Man kan bara försöka förstå. En dag hoppas jag du orkar öppna albumen och minnas allt det roliga och bära det med dig.
Stor styrkekram till dig!

Nina sa...

Kram! <3
/Nina (fd Ninas skrivarlya)