Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 3 december 2013

Julgranen redan inne


I söndags, på första advent, begav barnen och jag oss till julgransförsäljaren. Det tog en halv minut för oss och sedan hade vi bestämt oss för vilken gran som skulle få komma in i värmen. Barnen bar själva upp den på andra våningen och sedan klädde vi den tillsammans.

Nu står den där och strålar så vackert varje dag. Den sprider en härlig julstämning och varje år köper vi några nya saker att hänga upp i den. Nytt för i år är rosa, glittriga donuts (dessvärre inte ätbara), högklackade skor ( i en julgran gör det inget alls om de är obekväma) och guldkulor med en fralla på (alltså en fransk bulldogg, som numera trendigt kallas fralla).

En liten koala är också på väg att klättra ända upp till stjärnan i granens topp.

Det är före jul jag är mest intresserad av att fånga julkänslan och njuta av allt det mysiga. Så fort julen är över börjar vi på ny kula (dock inte julgranskula) och efter nyår är det verkligen hur passé som helst med julsaker. Bättre då att ta in granen tidigt, så den pryder sin plats medan vi förbereder oss inför jul genom att koka knäck och kolor än att ta i den dagen före julafton. Tycker jag, alltså.

Vad tycker du?


4 kommentarer:

Ting sa...

Så tycker jag med!
Granen ska ned i mellandagarna, för då vill jag pynta inför nyår.

Vilka söta julpynt! Härligt med donuts i granen!

Ezter sa...

Jag väntar allt ett tag, sen ut med den direkt efter jul ;)

Zelda sa...

Förr var jag stenhård på att granen skulle kläs på julaftonsmorgon för det var så vi gjorde när jag växte upp.
Nu börjar jag mer och mer tycka att det är okej att klä granen tidigare för precis som du säger är det ju nu innan jul som det är roligt med julstämningen.
Dock tycker jag nog första advent är "liiite" tidigt, ska nog vänta lite till ;)
Däremot är första advent startskottet till att jag ska frossa i julmusik, och då inget stilla natt och sånt utan vi letar upp pop och rocklåtar med jultema. Jag tror så gott som varenda artist gjort någon form av jullåt :)

Jeanette sa...

Vad fint ni har pyntat granen!
Här kommer nog granen in till lucia i år. Det är sista chansen innan jul när mannen orkar..(han brukar jobba ihjäl sig december)
Kram