Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 15 november 2013

Tjolöholms julmarknad 2013


Det är alltid lika trevligt att tjuvstarta julen på Tjolöholms julmarknad. Idag var det lite blåsigt - faktiskt så blåsigt att eldshowen blev försenad tio minuter för att de hade svårt att få fyr på grejerna - men det var ändå ett perfekt marknadsväder. Inte för kallt och inget regn.


Vackrast och konstnärligast (jadå, jag får vara precis hur subjektiv jag vill i min egen blogg) var fantastiska Tina Jerkenstam som var på plats för första gången med några av alla sina alster. Tina är en ofattbart mångsidig konstnär och den här gången hade hon samarbetat med sin man Lasse Bjärkling och de hade gjort roliga och fina saker att hänga på väggen samt julstjärnor och halsband. Allt var så fint!


Själv är jag innerst inne alltid allra mest intresserad av läckerheter som går att äta och idag föll valet, liksom alla andra år, på karameller från Mariannelunds karamellkokeri och även på fyra läckra ostar från Skottorps Mejeri. Karamellkokeriet hittade vi av en slump när vi var på väg till Astrid Lindgrens Värld för många år sedan och sedan dess är vi hängivna fans. Det finns helt enkelt inget godare godis på denna jord.


Skottorps Mejeri var en ny bekantskap för mig och idag fick man fyra ostar för 200 kronor, så jag provsmakade alla fyra de hade, för kanske ville jag inte alls ha en av dem, utan istället två av samma sort. Det visade sig vara helt omöjligt att välja bort någon, för alla var supergoda, så jag slog till med en av varje.

Utflykten till Tjolöholm avslutades med en mycket tjusig eldshow och nog är det något alldeles magiskt med eld som sprakar och gnistor som yr?


2 kommentarer:

Ezter sa...

Jag har varit nyfiken på Skottorps ostarna, men så läste jag att de hade "tydlig kitt-smak". Vad är det? Men alla är goda alltså, då får man väl prova på :)

Jeanette sa...

Vad kul att de fick igång eld-showen i alla fall. Mariannelunds karameller är bäst, brukar köpa dom när jag är på marknad i mina hemtrakter.
Kram o ha en skön helg