Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 6 augusti 2013

Kattbett och flätor


Vi var på restaurang igår och stan dräller av hemlösa katter. Just som vår mat kom in dök en kattunge upp vid dotterns plats. Bedårande, såklart, så dottern ville ge ungen en liten kycklingbit. Hon skulle släppa den på golvet men då dök en stor katt upp och tog biten direkt ur hennes hand.

Katten bet hål i ett finger och blodet sprutade! Ångesten och smärtan var total, liksom chocken.

Min mamma (erfaren distriktssköterska) säger att man alltid ska ge antibiotika om man blivit biten av en katt från armbågen och ner till fingertopparna. Och det gäller våra svenska tama huskatter! Dessa grekiska är vildkatter som lever bland sopor och absolut inte är vaccinerade som katterna hemma.

Stor oro, alltså. Vi fick jod av servitören och sedan ilfärd till sjukhuset, där vi genast fick träffa en doktor som försökte lugna henne. Och mig!

Jag propsade på att få ett starkt pc och det fick vi. Detta ska tas var 8:e timme så kl 6 imorse var det dags för dos nr 2. Som ska intas med mat. Inte så lätt mitt i natten, men dottern var tapper och åt två miniyoghurt och två smörkex. Tabletten svaldes med ett stort glas äppeljuice. Sedan fick hon somna om i lugn och ro.

Tilläggas kan att när ångesten så småningom började lägga sig hos dottern blev hon mycket upprörd över att vi fick betala för all vår mat, trots att vi inte hann äta den (jag åt tre tuggor av min laxpasta och två klunkar vin...) innan vi fick kasta oss till sjukhuset. Dottern sa flera gånger att det var urdåligt att vi fick betala allt. Hon tyckte snarare att vi (hon!) borde få skadestånd eftersom katterna var på restaurangen! Huvudet och tankarna är det som ni hör inget fel på - min kloka, fina, tappra lilla sockersmula.

Eftersom jag inte vill att hon badar i poolen, hur ren den är verkar vara, har vi idag gjort andra saker tillsammans.

Flätor till exempel.


PS. Katten på bilden i inlägget håller till på hotellområdet och verkar mycket fredlig, så den har inget med texten att göra. 

4 kommentarer:

Sjubarnsmamma sa...

Stackars tjej, men en modig sådan. Hon har egentligen rätt. Katten dök upp på deras restaurang så något borde ni få från dom. Skönt flickan fick en skön dag trots allt o skönt för dig att det trots allt gick bra. Kram kram.

Zelda sa...

Usch det där lät inte bra. Hoppas allt går bra.

♥ Carina ♥ sa...

Klokt av dig att insistera på att hon skulle ha penicillin. En god vän till mig blev kattbiten en gång och han blev riktigt dålig innan han fick penicillin och det vände...
Kram

Anonym sa...

JA - enligt Svenska normer har söta dottern helt rätt = ni borde inte betalt för maten ni inte hann äta... men i Grekland lever katterna ett helt annat liv än här hemma som ni vet.. De flesta taverna ägare ogillar att man matar katterna vid bordet. Om man släpper mat på marken blir det alltid matrester kvar som drar till sig både kackelackor och råttor! Varje morgon spolar de av hela golven på tavernan med både skurmedel och rikligt m vatten för att slippa dessa ovälkommna gäster = mycket jobb! Jag är precis som dotra din - jag matar katterna! Kan inte låte bli! Nu mera har jag börjat köpa torrfoder på lösvikt som inte kladdar ner och ger taverna personalen irritation och får jag för mycket mat på tallriken tar jag med mig lite i en servett eller dyl. och matar "mina" katter vid mer okänsligt ställe.
Vi Svenskar är inte vana vid dessa urjobbiga skadedjur - kackelackor!! Burr!! Tack och lov vill jag säga!
Katterna i Grekland är urduktiga tiggare och omöjliga att motstå. Skönt att ni fick snabb och bra hjälp! Mycket "basilusker" finns det i en vildkatts mun!
/Eisabeth W Uppsala