Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 25 augusti 2013

En ljuvlig helg är över


Vilken fantastiskt trevlig helg vi har haft, lilla morsan, fina systern och jag. Vi har ätit fantastiskt gott varenda gång vi fått något på tallriken, sippat underbart vitt vin både med och utan bubblor, njutit av strålande sol, shoppat snygga kläder och lite småsaker och framför allt umgåtts med varandra.

Det blev verkligen en fin helg att plocka fram ur minnets vrå när vädret är kallt och trist och avståndet till våra föräldrar känns eländigt långt.

Vi bodde i ett mysigt rum på The Mayfair Hotel, där också The Beatles två medlemmar Paul McCartney och George Harrison tillbringat en afton 1967. På väggen hänger en artikel om det flotta besöket och en massa andra kändisar har bott på hotellet och skrivit hälsningar som pryder en av väggarna.

Det har varit hotell där i 100 år, men byggnaden har betydligt äldre anor än så. Redan 1307 började källarvalven, där det dukas upp en mycket trevlig frukostbuffé varje morgon, att användas. Idag heter den The Beatles Lounge efter besöket för 46 år sedan.

Det var en väldigt gemytlig känsla på hotellet och redan första gången vi kom tillbaka hade receptionisten koll på vilken nyckel vi ville ha. Sådant gör alltid att man känner sig lite utvald och värdefull som gäst.


Igår kväll hade vi i förväg bokat bord på Via Napoli och vi visste att det var en liten bit att gå, men vi tyckte att stället i sig såg så lockade ut att det kunde vara värt en liten promenad. Lite lurade blev vi av gps:en i mobilen som skickade oss på en rejäl rundtur innan vi kom rätt, men när maten väl kom in var allt glömt och förlåtet. Pastan med räkor och avokado var ljuvlig, den vedugnsbakade pizzan fantastisk och vinet, som kom från servitörens hemtrakter, fullständigt perfekt.


På vägen hem (och då tog vi den betydligt kortare och mer direkta vägen) såg vi ett upplyst slott och även om bilden inte gör känslan rättvisa, tror jag att man kan få en vink om hur fint det var.

Idag överraskade syrran och jag mamma med en tur till Köpenhamn när vi ändå var i krokarna. Det blev en synnerligen trevlig tur och självklart en skön promenad längs Ströget till Nyhavn.Vi är så nöjda med vår tripp söderut och nu har vi laddat batterierna rejält med både sommarsol och kärlek. Perfekt när hösten strax är i antågande.

4 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilken mysig helg ni har haft. Kram.

Jeanette sa...

Vilken underbar helg ni har haft! Såklart kan ni njuta av den riktigt lääänge.
Kram o ha en fin vecka

♥ Carina ♥ sa...

Åh vilken go'helg ni haft! Underbart!!
Kram

Marina sa...

Sådana helger är guld värda!