Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 31 mars 2012

Ni har fångat mig bra!


Det blev ju riktigt trevlig och intressant läsning i kommentarsfältet efter mitt inlägg igår. Jag måste säga att jag tycker att ni fångat mig riktigt bra och förstås riktigt smickrande.

Här kommer mina tankar kring era tankar:

Håret - ja, det är en mycket stor del av min personlighet och faktiskt rätt spännande. Lockarna störde mig mycket som barn, men nu har jag vant mig och tycker att de stämmer med min personlighet; lite småvilda och ostyriga. Dock är håret väldigt sällan så grönt som på sista bilden, som tur är.

Harmonisk - absolut, blir mest trött på folk som irriterar sig på småsaker och orkar inte göra det själv.

Trygg i mig själv - jodå, med årens rätt vet jag ganska bra vem jag är.

Tankar och känslor i skrivandet - ja, verkligen. Den senaste tiden har det betytt otroligt mycket för mig att jag kan sätta ord på tankarna och känslorna som tar över min kropp.

Leende/ögon - utan tvekan. Jag ler gärna, men visst syns det i mina ögon om jag inte är glad innerst inne. Särskilt om man känner mig. Jag är rätt genomskinlig...

Mån om familjen - otroligt sant. Jag skulle göra allt för familjen och lever ständigt med en ångest över allt som kan hända, vilket jag nu också vet att det gör. Ibland är ångesten lågmäld, men ibland ekar den hårt i mitt huvud.

Gillar att resa - oh ja! Både långt och nära. Jag gillar när min världsbild blir större både geografiskt och mentalt.

Stort hjärta - faktiskt ibland för stort. Att ta in alla andras elände utan att kunna hjälpa till skapar mer frustration än lycka.

Djup - japp, massor och djup, men också förtjust i att prata oväsentligheter. Ibland kan det vara befriande att prata om den nya ögonskuggan man köpt eller om man kanske ska klippa sig fem centimeter istället för tre.

Viktiga tankar - yes, tusentals! Tankar är otroligt viktiga, med dem kan vi förändra världen. Allt börjar med en tanke. Sedan kommer handlingarna.

Kreativ - älskar alla former av kreativt arbete.

Positiv - ser alltid små glimtar av ljus, till och med i det allra mörkaste eländet finns det något positivt och det hittar jag. Mycket tacksam över att jag har den inställningen.

Ödmjuk - en fin och viktig egenskap som gör världen lite mjukare och bättre, så jodå, det är jag.

Säger vad jag tycker - oftast gör jag det, men eftersom jag inte är så svartvit, utan mer full av gråskalor, ändrar jag mig gärna och har en tendens att hålla med den som pratat senast. Då förstår jag preciiis hur hen menar och håller med, men sedan kommer nästa och säger något klokt och då fattar jag ju preciiis hur det är och håller med igen, även om det går på tvärsen mot vad jag tyckte nyss. En gång i tiden tänkte jag använda denna egenskap till att bli advokat, men jag kom på att jag plötsligt skulle hålla med åklagaren och det skulle knappast gagna min klient...

Varm och härlig - klart jag vill hålla med om det.

Öppen - som en bok, alltid. På gott och ont, för visst kan det vara jobbigt för mig ibland, men också jobbigt för min omgivning. De blir ju inte glada av att se mig ledsen.

Öppen för förändringar - mestadels, men jag vill inte flytta till exempel, så till viss del är jag inte det.

Stor integritet - det kanske man inte kan tro när jag är så öppen som jag är och blottar mig så, men jo, det är faktiskt sant och jag är glad om det lyser igenom.

Rättspatos - absolut! Det var det som gjorde att jag ville bli advokat en gång i tiden.

Halvvegetarian - jajamän, demivegetarian kallas det och innebär att man äter fisk och skaldjur men inte kött eller fågel.

Boendet - allt där stämmer utmärkt och jag trivs bättre än jag någonsin kunde tro när flyttlasset gick till denna okända ort, där vi inte kände en enda kotte.

Humor - det har jag faktiskt, även om jag inte är den som drar roliga historier och tycker att folk som snubblar och famlar på film är direkt pinsamma. Ordvitsar och felskrivningar är jag svag för och när komiker har tänkt till lite extra och inte bara kör det gamla vanliga blir jag glad.

Förstående - definitivt ett av mina tydligaste drag. Jag ser alltid saker ur minst två synvinklar, vilket komplicerar det hela för mig ibland, men också gör mig ödmjuk.

Fin och underbar - det värmer mitt hjärta och jag önskar att det stämmer det minsta lilla.

Eftertänksam - mer spontan, tror jag egentligen, men kastar jag mig aldrig huvudstupa, så det stämmer nog ändå.

Lugn - jag har blivit lugnare med åren, men fortfarande bor en sprallig flicka i min kropp.

Bjuder på mig själv - gärna. Det tycker jag är kul, även om folk förfasar sig över att jag berättar hur slarvig jag är och hittar en jacka på fel ställe till exempel.

Vacker - åh, man tackar!

Klok - vill jag gärna vara och blir klokare för varje erfarenhet också.

Intelligent - protesterar inte mot det heller.

Rolig - ibland är jag lite kul och jag älskar att ha roligt och älskar roliga människor.

Kärleksfull - i min famn ryms det allra mesta och de allra flesta, det är sant.

Vän - utan vänner skulle jag gå under, så självklart vill jag också vara en god vän och är glad om jag uppfattas som det.

Glädjespridare - jomen faktiskt. Det såg jag som en av mina viktigaste uppgifter som lärare. Det är jobbigt nog att vara tonåring, så de kan behöva en glad lärare som lär dem att livet är kul och att kunskap är viktigt medan det är roligt!

Tack så jättemycket alla underbara bloggvänner för era vänliga och härliga analyser! En riktig egoboost  blev det! Och det är inte för sent än att analysera mera. Det går utmärkt att gå in här eller i det förra inlägget och skriva mer.

Jag tackar mjukast för att ni alltid förgyller mina dagar!

8 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Rolig läsning om allas analyser :)
Jag säger bara kort och gott, att du verkar vara en person jag gärna haft som min vän :)
Kram fina du!

♥ Carina ♥ sa...

Oj sorry... jag glömde tacka för omtanken...

Västgötskan sa...

Du låter som en underbar människa! :-)

Sjubarnsmamma sa...

Det låter som den fina du som jag fick för mig att du var. Eller är ska jag nog skriva. Mycket vackert och glädjefullt inlägg.

Sjubarnsmamma sa...

Hej igen ;-)

Jag har härmat dig om ditt inlägg. Det finns att läsa på http://www.sjubarnsmamma.com/2012/03/vem-ar-jag-egentligen.html

Kram kram

Camilla sa...

Det där missade jag.
Men att du är en helt underbar människa...det visste jag.
Kram!

Anonym sa...

Jag har inga ord som kan lindra, jag kan inte ens förstå.
Men jag känner så med dig!
Stor, varm, kärleksfull kram till dig!
Kram och tack!

Tankar vid midnatt sa...

Underbar personlighet! Kram