Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 4 januari 2016

Idag skulle min älskade storebror fyllt 50 år
Det diskuteras ofta om man ser ett glas som halvfullt eller halvtomt. Jag är utan tvekan en person som ser glaset som halvfullt eller rent av som fullt, för på restaurang är det där vinglaset sannerligen bara fyllt till en tredjedel men jag som gäst får ändå betala fullt pris, för det är så det är bestämt; glaset är så fullt som det ska vara.

Idag tänker jag särskilt på detta för just idag skulle min innerligt älskade och för evigt saknade storebror fyllt 50 år. Eftersom det bara skilde ett enda år mellan oss var vi oerhört tajta när vi växte upp och alltid de bästa av vänner. Vi hade så mycket roligt ihop och han såg alltid till mitt bästa, precis som en storebror ska.


Det är klart att det har fallit tårar idag. När jag så fort jag vaknade insåg vilken dag det var. När vi stod vid hans sista viloplats i bitande januarikyla. När vi skålade här hemma för honom på kvällen. När jag läste gamla blogginlägg som är så fulla av kärlek att jag blir alldeles matt. När jag ser bilden jag tog när han kom hem med flyget.

Men jag väljer att fokusera på att det faktiskt är hans födelsedag idag. Han blev född! Hurra!!! Jag hade en storebror på plats när jag kom drällande 21 månader senare och det är jag så tacksam och glad över.

Att han omkom i en trafikolycka för nästa fyra år sedan är skit och helvete, men han har levt och det kan ingen, inte ens livet självt, ta ifrån oss. Han kommer alltid, alltid att leva inom oss och vi pratar fortfarande ofta honom för att han är en naturlig del av våra liv oavsett vad som hänt.

Så idag väljer jag att vara tacksam över att jag hade den stora lyckan att få ha världens bästa storebror som min. Grattis, min älskade storebror - idag är det din dag och då lyssnar jag på Guns' N Roses och den fantastiska låten Don't Cry. Den betyder mycket för oss.

Tack för att jag alltid kommer att vara din lillasyster även om jag sedan ett par år är äldre än du.

Du är för alltid världens finaste och bästa storebror.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Så vackert du beskriver. Har läst bakåt eftersom det var idag jag hittade din blogg. Förstårsedan att det måste väl vara du som skrev boken om självmord? En sådan fin bok. Så underligt när vägar mötts...

Ezter sa...

Stor kram och ändå grattis!

Joanna Björkqvist sa...

Hej Eva!

Tusen tack för dina fina ord! Och visst är det jag som skrivit Våra älskade orkade inte leva, om att vara anhörig till något som tagit sitt liv. Så glad jag blir över att du tyckte att den var fin! Tack så mycket!!

Hej Ezter!

Stor och varm kram tillbaka och TACK! Önskar dig ett underbart 2016!