Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 6 december 2015

Stonehenge, Weymouth och Portland


Det fanns en tid när denna blogg var min dagbok, men så är det inte längre och när det väl har börjat bli glest mellan inläggen är det lättare att det blir ännu glesare. Trots att jag har så mycket som jag gärna skulle lägga upp, så har jag svårt att ta mig tiden.

Idag sitter jag inomhus och kurar i regnet medan familjen är på vift och då passade jag på att gå igenom lite bilder från hösten som just passerat. Det har varit en fin höst, trots lite väl mycket jobb, eftersom jag har lyckats ta på mig tre olika jobb som splittrat mig onödigt mycket. Nu har jag tackat nej till fortsättningen av ett av dem, trots att jag verkligen haft otroligt roligt när jag undervisat i Svenska för nybörjare på Folkuniversitetet i Göteborg. Jag har haft helt fantastiskt begåvade kinesiska elever som läser sin masters på Chalmers och kommer att tillbringa ett eller två år i Sverige och därför kan ha glädje av att kunna lite svenska.

Jag har tidigare jobbat med nyanlända flyktingar på Kronogårdsskolan i Trollhättan, i samma område där den fruktansvärda attacken skedde för några veckor sedan och som avslutade fyra människors liv, men det har inte alls varit samma sak, även om också de var begåvade, såklart. Det är ändå skillnad för mig som jobbat så många år på höstadiet och gymnasiet att undervisa vuxna människor i åldrarna 22-26 år som dessutom läser på universitet. En underbar utmaning som jag verkligen älskade.

Dock tog resorna för lång tid och tiden i bilen blev ofta mer omfattande än tiden i klassrummet och det var ohållbart, tyvärr. Så efter tio innehållsrika veckor på Folkuniversitetet ägnar jag nu min mesta tid åt den kommande reportageboken, som ännu är lite hemlig men som kommer ut på Grim förlag under 2016. Det är samma förlag som min senaste bok Våra älskade orkade inte leva kom ut på i år, så det känns väldigt bra att fortsätta samarbetet där.

min författarblogg skriver jag en del om mitt arbete med boken, föreläsningar, mässor och signeringar och på bokcirkelns sajt finns som vanligt uppdateringar från våra bokcirkelträffar och ett och annat fint boktips.

Men! Jag skulle ju lägga upp lite bilder. Det var ju själv poängen med mitt återbesök här. I oktober var  nämligen min vindsurfande make och jag i England för att han skulle tävla i Weymouth Speed Week, som är väldens äldsta fortfarande anordnade tävling i speedvindsurfing, och vi fick några fina dagar i södra delen av landet. Jag hade aldrig varit där förut, så det var kul för mig att se vart han brukar åka när höststormarna viner om knuten.

Portland, där vi bodde, var verkligen mysigt. Allt vi såg av Dorset var faktiskt fantastiskt. Jag älskade de små huset och hur taken såg ut från vår utkikspost.

Dessutom stannade vi till vid magiska Stonehenge på vägen ner. Det var ännu större än jag tänkt mig och massor av turister även en vardag som denna. Som tur var har de satt avspärrningarna så långt ifrån själva monumentet att man slipper få bilderna full av turister som tar selfies.

De norska bröderna Ylvis grubblande låt om Stonehenge gick hela dagen i mitt huvud för jag tycker att den är så fruktansvärt rolig.

På våra promenader i Portland med magnifik utsikt över Chesil Beach tänkte jag förstås på På Chesil Beach av Ian McEwan som jag köpte för många år sedan men som hamnade i min vill-läsa-hög och råkade bli kvar där. Jag måste ta tag i den.

Nåväl, här kom nu trots allt några bilder tagna under en höstvecka som påminde mer om sommar.

Underbart!1 kommentar:

Ezter sa...

Det lät som ett riktigt roligt jobb, så synd att det inte fungerade med restiden! Det får verkligen inte ta för mycket tid att ta sig från A till B!