Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 29 september 2015

Stor succé på Bokmässan


Det blev som jag hoppades och trodde; årets Bokmässa blev den bästa hittills. Vi inledde med ett fantastiskt försäljningsrekord redan på torsdagen då mässan slog upp sina dörrar för året.

Grim förlag ökade sin försäljning med hela 450 % jämfört med torsdagen för två år sedan då vi ställde ut senast. Det var helt fantastiskt eftersom torsdagen brukar vara den dag då det inte säljs så många böcker utan besökarna är branschfolk som allra mest spanar i de olika montrarna.

På fredagen höll jag i ett seminarium och det var lite pirrigt innan vi började, en av mina medverkande i boken och jag, men nervositeten släppte snabbt och det kändes plötsligt helt naturligt att sitta på en scen och prata i en lokal som rymde ungefär 150 personer.

Temat för seminariet var hur journalisten och intervjupersonen möts för att tala om något så svårt som självmord inom familjen när man inte känner varandra och hur ett förtroende byggs upp. När seminariet var över kände jag mig jättenöjd och det efteråt kom det fram flera personer som ville prata med mig. Det blir jag alltid lika glad över.

Alla flest böcker sålde vi på lördagen och det var också då vi hade flest åhörare på våra monterpunkter. Det var så trevligt att få träffa både människor som redan läst min reportagebok Våra älskade orkade inte leva och nya läsare som köpte den.

Efter fyra intensiva mässdagar var det skönt att landa hemma igen och då korkade vi upp bubblat både för att fira succén på mässan och för att jag fyllde år. Fullmånen dök upp som en särskilt välkommen gäst.Innan arbetet med min nya reportagebok, som ni kan följa på min författarblogg, drar igång på allvar kommer är jag inbjuden på Författarkväll på Kulturhuset Fyren här i Kungsbacka nu på torsdag den 1 oktober. Då kommer jag att berätta om arbetet med boken och en av de medverkande kommer också att närvara för att berätta varför hon valde att ställa upp i min bok och svara på frågor.

Det är fri entré och ingen föranmälan krävs, så varmt välkomna dit klockan 18.00!

2 kommentarer:

Ezter sa...

Så roligt :)

Zelda sa...

Jag som var på bokmässan och hade tänkt kika förbi er monter. Men sen när jag väl var på plats så var jag så trött och blev så splittrad av allt folk så jag glömde alldeles bort vilka montrar jag tänkt besöka och irrade mest planlöst omkring.
Jaja så blir det ibland..