Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 26 maj 2015

Världens finaste mamma firad


Min lilla fantastiskt och fina mamma har fyllt år och när jag ser bilden jag tog av henne är jag säker på att någon har bytt siffrorna på årtalet. Hon ser alldeles för ung ut för att fylla 72 år.

När jag växte upp såg 72-åringar inte alls ut som min mamma. De var istället gråhåriga, rynkiga, hade enormt tjocka glasögon och var klädda i tantklänningar som luktade illa.

Ungefär så långt ifrån mamma man kan komma, alltså. När jag skickade bilden till henne påpekade jag noga att jag inte photoshoppat eller manipulerat bilden det minsta och så är det verkligen. Mamma är bara sådär fin och ungdomlig alldeles i sig själv. Utan manipulation och utan ansiktslyft. Så jag tror inte alls att hon är 72 utan 27. Det är betydligt mer rimligt.

Vi firade genom att umgås med hela familjen här hemma hos oss och det är alltid lika roligt att träffa även mina söta småsyskon och deras familjer, eller i alla fall delar av deras familjer som det blev den här gången.


Jag gjorde lite småplock som vi åt innan den sena lunchen och tre av snittarna är mina favoriter. Alla gjorde jag med vitt formbröd som bas för att vi inte skulle bli för mätta. Den första sorten bestod av crème fraiche blandat med orökt rom och toppad med räkor, finhackad rödlök och smulade ostbågar. Den andra bestod av crème fraîche blandat med hjortronsylt och toppad med varmrökt lax och en liten citronbit. Det är mammas favorit, så den hade hon önskat. Slutligen bestod den tredje av en varmrökt laxröra med färskost, citron och dill i. Otroligt gott!
Till efterrätt, som vi väntade med en stund, så att lunchen som bestod av grillad kyckling och grillad lax, hann sjunka undan lite, blev det mammas favorittårta som jag brukar baka till henne när hon fyller år - Margaretatårta. En söt tårta med vaniljkräm, mandelmassa och färska jordgubbar som blir alldeles glansiga av en sockerlag. Mums!


På kvällen tittade vi självklart på Eurovision Song Contest och ibland är det extra roligt att få säga "Vad var det jag sa?". För mig har Måns varit en självklar vinnare i flera veckor och det var ju också precis så det blev. Hurra!1 kommentar:

Ezter sa...

Så gott det ser ut! Din mamma ser inte gammal ut nej. Min mamma är 82, det är först de fem senaste åren hon börjat se gammal ut, men hon går ju klädd i jeans ;)