Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 1 maj 2014

Att vilja och våga

FÖRE ...

Jag har så lockigt hår att jag är grymt begränsad när det gäller frisyrer. Söta dottern däremot. Hon kan ha vilka frisyrer som helst. Hon har ett fantastiskt blont hår med lite självfall i botten och tjockt är det också. Ett hår to die for. Mitt absoluta drömhår.

Det är ganska ofattbart att jag fick en dotter som har exakt det hår jag själv alltid drömde om som barn och ungdom. Därefter tvingades jag inse att det inte var någon idé att drömma. Mina lockar är där de är och den mörka färgen likaså.

För något år sedan ville dottern färga håret, men då sa jag nej. Hon var väl ung och frisören vi brukar gå till sa att hon inte färgar håret på någon under 15 år på grund av allergirisken. Ett beslut jag stödde trots dotterns protester.

Nu kände jag däremot att hon äntligen, fjorton och ett halvt år gammal, kunde få testa något nytt. Hon ville så gärna och hon är en modig typ, så jag bestämde mig för att våga haka på tanken. Hon hade spanat in Hair Angered några mil hemifrån, så jag ringde och bokade en tid.

Idag var det dags. Trevliga Sofia var enormt duktig både på att göra slingor och klippa. När vi lämnade salongen var det med glada steg och med en extremt nöjd dotter. Och en liten fråga hängande i luften, måste jag säga.

- Kan vi åka tillbaka hit, mamma?

... EFTER!

4 kommentarer:

Linas drake sa...

Vad fint!
Både före och efter.

Nina sa...

Jättefint hår hon har! Önskar också att jag hade så vackert hår, med eller utan slingor. :)

Jeanette sa...

Finns bara ett ord; WOW!!

Zelda sa...

Supersnyggt!!