Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 12 maj 2014

Vårruset i perfekt väder


Det finns saker jag aldrig trott att jag någonsin skulle få uppleva. Att ta mig igenom ett lopp med en nummerlapp fäst med säkerhetsnålar är utan tvekan en sådan sak.

Men idag har jag fullständigt chockat både mig själv och alla jag känner genom att ställa upp i VårRuset och ta mig från start till mål utan att bryta, svimma eller avlida.

Jag kan inte säga att jag sprang hela den fem kilometer långa vägen, men jag sprang oerhört mycket mer än jag räknat med. Det var lätt att springa i nedförsbackarna, så då passade jag på lite extra. Men det mest chockerande är inte att jag ställde upp tillsammans med mina grymma arbetskompisar. Det är inte heller det faktum att jag tog mig i mål.

Nope. Det mest chockerande är att jag tyckte att det var roligt. ROLIGT! Ja, det var otroligt nog riktigt skojigt! Vilken stämning! Vilket ös! Vilka  kvinnor som sprang om mig och som jag sprang om! Vilken känsla att periodvis sväva fram i Slottsskogens kuperade terräng! Och vilka ljuvliga orkestrar som satt och spelade längs vägen!

Vi hade dessutom tur att få idealiskt väder. Det regnade innan loppet, så visst var det blött i marken där vi slog upp vårt partytält, men eftersom vi sprang på asfalt spelade det mindre roll under själva loppet. Någon timme innan starten klarnade det upp och jag skulle kunna tänka mig att temperaturen låg kring 13-15 grader, vilket är helt idealiskt i min värld. Svettigt blev det, såklart, men inte så att jag storknade.

Jag kan knappt tro att det är sant, men medaljen talar sitt tydliga språk. Jag gjorde det faktiskt. Jag tog mig från start till mål och betade av varenda meter av de fem kilometerna.

Och det var KUL!


Finfika! En underbar arbetskompis hade bakat och bjöd på lyxfika!


Tiden ser kanske inget vidare ut, men dels gick jag en del och dels
var det periodvis svårt att ta sig fram p g a folkmassorna. Ändå trevligt
med RunKeeper, så jag fick ett hum om läget!

5 kommentarer:

Marina sa...

Vårruset är något jag har varit med och sprungit flera gånger och det är så mycket kul runt omkring så det absolut speciellt

Ezter sa...

Grattis! Jag har aldrig (och kommer aldrig) sprungit något lopp. Men jag kan förstå att det är nåt speciellt att ha gjort det :)

Zelda sa...

Skoj! Jag var också där! Hade bestämt att jag absolut INTE skulle springa. Men jag lyckades jogga i alla fall hälften. Fast det får allt bli ordning på träningen nu, det känner jag idag hehe

Fröken Kråknäs på vift sa...

Bra jobbat!

Jag kör mitt Vårrus i Karlstad i morgonkväll. Det ska bli kul att få vara en del av den springande massan.

/Katarina

Jeanette sa...

Grattis, bra gjort! Vilken tur med vädret, jag tänkte på det eftersom det verkligen ösregnade när jag cyklade hem från jobbet..
Kram