Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

söndag 28 april 2013

Söte sonens goda läxa

Sonens egenhändigt bakade muffins var lika goda som fina!

Under en månads tid har söte sonen haft en synnerligen trevlig hemkunskapsläxa. Några delmoment klarade han av redan i början av läxperioden, men sedan föll läxan i glömska. På tisdag måste alla uppdragen vara utförda och därför var det plötsligt lite bråttom idag.

Tidigt i morse kom han upp och hittade mig vid datorn och sin pappa vid en annan dator. Oroligt frågade han om vi redan ätit frukost. Nej, det hade vi inte, men vad spelade det honom för roll? Jo, då påminde han om hemkunskapsläxan, för där ingick det att duka fram frukost för hela familjen.

Jag lutade mig därför lugnt tillbaka och lät sonen komma med både te, mackor, ostar och annat smått och gott. Vilken underbar start på dagen!

Sedan letade vi upp läxpappret och det var en hel del som skulle klaras av under dagen. Han har utfört alla uppgifter till full belåtenhet och jag kan nu konstatera att han lätt som en plätt kan bland annat:


  • Byta sängkläder
  • Baka muffins och bjuda resten av familjen
  • Sortera en tvätt och sätta på tvättmaskinen
  • Hänga en tvätt
  • Stryka kläder
  • Skala potatis till en middag
  • Duka för middag med servetter och levande ljus
  • Vattna blommorna
  • Dammsuga minst två rum


Han skulle även städa en garderob eller en byrå och där blev det minst sagt intressant. Det är bara några veckor sedan jag föreslog en rejäl rensning, för jag tänkte att han säkert vuxit ur en hel del av kläderna som trängs där inne. Jojo, det kan man säga.

Det blev inte mindre än tre fulla sopsäckar med prima kläder till välgörenhet och två papperskassar med kläder till släktbarn. Helt otroligt att det fanns så mycket kläder som han faktiskt inte kan ha i garderoben. Nu lär han hitta dem han faktiskt kan ha, betydligt lättare.

Hela listan var en fullständigt utmärkt läxa, för den har lärt honom något för livet. Det är inte bara att lära sig rabbla huvudstader, som de har i läxa denna vecka, som är nyttigt att kunna.

Man måste klara sig hemma också.

3 kommentarer:

Marina sa...

Jag kommer ihåg när våra ungar kom hem med den sortens hemkunskapsläxor - kanonbra!

Zelda sa...

Min son är 19. Man kan väl säga att nästan hela den listan är sånt som jag har gett honom som "läxa" senaste veckan.
Han har tyvärr inte lyckats lika bra som din son;)
Förstår inte....han verkar inte fullt så entusiastisk över läxan som din son haha

Susanne sa...

Bästa läxan ;)