Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 22 januari 2013

Läskigaste åkturen?


Alla som känner mig det minsta vet att jag är en riktig fegis när det gäller åkattraktioner. Det räcker att jag ser en karusell för att jag ska må illa och jag sätter mig inte i Balder på Liseberg för en mindre summa än en miljon svenska kronor i omärkta sedlar.

När vi bodde på Stratosphere i Las Vegas fanns det ofattbart nog ett nöjesfält högst uppe i tornet. Tre åkattraktioner fanns det av Lisebergsmodell och jag hade hellre betalat för att slippa åka någon av dem än betalat för att få åka.


Det finns en karusell som snurrar snabbt på hög höjd, men på något märkligt sätt tyckte jag inte att den var så tokläskig som de andra. Visserligen skulle jag aldrig välja att åka Insanity själv, men den var lite som en bläckfisk med sina armar och själva snurrandet såg värre ut för mig än den höga höjden.


Sedan fanns en variant av Uppskjutet som hette Big Shot och den är självklart inget jag skulle vilja prova, men superhögt och läskigt eller aphögt och skitläbbigt (329 meter för att vara exakt) är ungefär samma för mig, så attraktionen får mig inte att avlida vid blotta anblicken.

Men det får den tredje och sista. X-scream. Jag säger bara det. X-scream. Aldrig i livet att jag hade satt mig där. Den där miljonen jag babblade om tidigare gäller endast Balder och inte alls denna fasansfulla attraktion.

Spana in vyn. Kolla hur högt uppe i luften de där stollarna faktiskt är. Husen på marken är som små tärningar på sin höjd. Det är fullständigt surrealistiskt.

Några få arma krakar sitter på tåget eller vad det nu ska kallas och från att fridfullt sitta med en fullständigt fantastiskt utsikt över Las Vegas tippas tåget ner mot marken. Vidrigt! Det ser helt galet otäckt ut!


Precis när skriken tystnat åker tåget, efter att ha stått helt stilla i ett tiotal sekunder eller så, 30 cm till, så att det känns som om det just den här gången faktiskt lossnar på riktigt och störtar mot marken. Just som de stackars resenärerna grämer sig över att de inte skrivit något testamente hissas tåget upp i horisontalläge igen och alla kan andas ut.

De som fortfarande lever, alltså.


3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag får svindel bara av att se bilderna!

Camilla sa...

Fy..jag gillar inte karuseller.
Men kan tänka mig att det är en upplevelse att åka dessa farliga ting ;)
Sv: Nä,vi hoppar över förrätten. Vi kör bara tvårätters denna omgång.
Kram!

Hanna Lans sa...

Fy fan, rent ut sagt! Och då gillar jag ändå bergbanor av alla de slag.