Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 30 januari 2013

Svaren kommer minsann


Gårdagens gåta var förstås supersvår, för hur skulle ni kunna gissa något klokt på så luddiga grunder? Tro det eller ej men det var udda strumpor jag skickade och de ska vidarebefordras till ett barnhem i Rumänien. En tjej hade sett på min blogg att jag hade så himla många omaka strumpor, så hon mejlade och frågade om jag kanske samlat på mig fler sedan jag skrev inlägget.

Och visst hade jag det.

Jag räknade tyvärr inte hur många det var, men ett fyrtiotal skulle jag tro i runda slängar. Några med Nalle Puh eller Batman medan andra hade hjärtan eller prickar. Några maka par som barnen vuxit ur slank också med. Hoppas att de kommer till nytta.

Jag tycker att det är smått fantastiskt med all den initiativkraft som finns bakom välgörenhet. Att någon bryr sig om att mejla mig så jag kan skicka strumpor som jag självklart annars hade kastat tycker jag är härligt. Det kostade mig 99 kronor att posta paketet, men det bjuder jag verkligen gärna på.

Annat jag fått svar på under dagen är att jag är helt nykter när jag kör från jobbet 16.40 en onsdagseftermiddag. Jag hamnade nämligen i en nykterhetskontroll 200 meter från mitt jobb och fick både visa körkort och blåsa i polisens alkometer.

Det fåniga var bara att jag hade körkortet i handväskan, som låg i baksätet precis bakom mig, så jag inte nådde den från framsätet. Det betydde att jag fick gå ut för att ta fram körkortet och när jag ändå var ute fick jag blåsa mitt på gatan istället för diskret i bilen, som alla andra gjorde. Det kändes som hundratals bilar passerade mig medan jag stod där och tog i av mina lungors fulla kraft.

Säkert undrade de varför just den där människan fick lämna bilen för att blåsa. Hon måste ju vara synnerligen misstänkt.

Men det var bara jag. Och jag var helt nykter.

Dessutom konstaterade jag att det var tredje gången på 14 månader som jag fick blåsa och jämfört med många andra jag känner är det väldigt ofta. Särskilt med tanke på hur lite bil jag faktiskt kör.

Hur ofta blåser du...?

5 kommentarer:

Ting sa...

Jag har faktiskt aldrig hamnat i en blåskontroll.
Men så har jag ju bara haft körkort i tre år. ;)

Villa Frejas bokblogg sa...

Jag har aldrig fått blåsa. Å andra sidan kör jag inte jätteofta, men ändå...
Perfekt att de udda strumporna kan komma till användning. Men jag undrar fortfarande hur det kommer sig att två blir udda. VAD händer med den andra?! ;)
Kram.

Camilla sa...

Ååå dessa strumpor som försvinner i tvätten.
Jag har ett helt gäng,jag också. Fast kanske inte såååå många som du hade :)
Jag har fått blåst tre/fyra gånger.
Och har haft körkort i 26 år.
Och vet du...jag var nykter varje gång ;)
Kram!

Bubbel sa...

Vilket himla bra förslag med strumporna, fram för mer sånt! :)

Blåser? Nej det har jag aldrig gjort trots att jag haft körkort sen -88 och kör rätt mycket. Har hittills bara stoppats av polisen 1 ggn i en rutinkontroll och då räckte det med att visa körkortet.

Fröken Kråknäs på vift sa...

Sist jag blåste var när jag var på väg till sonens första BVC-besök för snart 23 år sedan. Då kände jag mig nästan kränkt i mina "efter-förlossnings-hormoner" att de stoppade en nästan nyförlöst mamma. Hon kunde väl inte vara onykter ;))

Kram Katarina