Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 27 januari 2012

Filmpremiär med mig på duken?


Äntligen har det blivit dags för en film där jag har en statistroll att ha premiär. Sedan jag var med på inspelningen i februari-mars förra året har Peter Magnusson hunnit vara i Thailand och filmen har dessutom hunnit byta namn. Bra, tycker jag, för titeln Nu eller aldrig som den hette först, var väldigt intetsägande och faktiskt rätt uttjatad om sanningen ska fram.

Nu heter den En gång i Phuket och har premiär om exakt en vecka. Jag slängde mig över trailern idag, så fort jag såg att den kommit och blev då väldigt paff över att den legat ute en hel månad utan att jag vetat om det. Där ser man.

Jag har redan sett den fem gånger för det finns två korta klipp där Peter Magnusson sitter bredvid Grynet Molvig med i början av trailern och det är en av de scenerna som jag är med i. Vi var ganska många statister denna dag och turades om att sitta med vid borden. I de scenerna vi får se i trailern verkar det inte vara mitt gäng som är med.

Jag sitter vid bordet framför Magnusson och Molvig med ryggen mot dem, så om jag syns på vita duken så är det bakifrån och endast om de som sitter mitt emot dem filmas. Jag tror att Alexandra Rapaport satt mittemot, så om hon syns ökar risken chansen att se mitt burriga hår bakom henne. Spännande.

Den scenen spelades in andra dagen och då var det så glashalt på vägen ut till inspelningsplatsen att jag faktiskt inte var säker på att komma fram levande. På riktigt. Det kändes helt vansinnigt eftersom det i så fall skulle passat väldigt bra med den dagens inspelning.

Första dagen var betydligt mindre läskig och då sitter jag i en helt annan miljö en bit bakom Magnusson. Det kan bli så att jag syns på riktigt då, alltså ni kan se mitt glada allvarliga nylle. Vad det är för scen törs jag inte säga innan premiären, för har man sagt att man ska hålla snattran så ska man. Däremot tror jag inte att den scenen klipps bort, för den är viktig. Sedan vet man ju inte om jag syns ändå.

Jag ska absolut boka biljetter till nästa helg och ta med kidsen, för det är ju en barntillåten komedi deras morsa medverkat i och ingen våldsam actionrulle. Kanske kan jag till och med locka med mig maken.

Han måste ju få se sin fru bli filmstjärna.

15 kommentarer:

Sandra sa...

Jag såg den filmen på Lucia Movie Night på Bergakungen nu i vintras, där visar de förhandsvisningar. Jag trot inte att jag såg dig, men å andra sidan visste jag ju inte att jag skulle titta efter dig heller :D

Joanna Björkqvist sa...

Sandra: Typiskt! Men jag hoppas fortfarande! :)

Ninas skrivarlya sa...

Oj vad coolt! Det är min dröm att vara statist i en film också. En dag kanske...

mockapocka sa...

Statist minsann. Var det kul? Fick du någon inblick i själva filmarbetet? Jag har en son som gärna vill jobba inom film på något sätt. Han kanske kan prova på som statist. Hur blev du statist?

Andra intryck sa...

Vad roligt! Nu fick jag en anledning att se filmen =)

Anonym sa...

Åh vad spännande! Det är så roligt med statistroller.
När jag var snygg och pigg *S* Så fick jag massor av erbjudanden om statistjobb när jag var modell.

Men jag tackade alltid nej. Tråkigt egentligen, för det ger ju en trevligare känsla än en portfolio i bilder!

Stor kram bästa bästa du!

Lisa sa...

Nämen! Kul ju :) Och roligt att få höra lite om hur det kan gå till, filmvärlden ligger inte bakom knuten hos mig direkt.

Joanna Björkqvist sa...

Nina: En lätt dröm att uppfylla tror jag; anmäl dig på statist.se och sök roliga roller! Jag har gjort fyra!

mockapocka: Alla fyra jobben jag har gjort har varit kul och jag hade kunnat göra ännu fler om jag hunnit... Jag har skrivit ett svar till dig på din blogg! Sonen ska absolut anmäla sig! Jättekul är det!!!!

Andra intryck: Jag med! Annars hade jag nog väntat tills den kom på DVD... ;)

Stoffisen: Det är ju kul att få göra något annat. Jag har ju jobbat på TV i flera år så jag var inte helt obekant med kameror som rullar, men det är annorlunda att ta regi. Men kul!

Och du, det är ju knappast för sent för dig än - alla åldrar behövs och du är ju fortfarande ung dessutom. Stor fredagskram!

Lisa: Det är faktiskt en kul värld! Jag ser fram emot att få se resultatet av alla statsitdagar framöver! :)

Anneli sa...

Men det är ju galet spännande! Då måste jag ju verkligen se den, och dig i den :) Kram!

Marina sa...

Där ser man - nu kan du alltså titulera dig författare och skådespelerska, inte dåligt!!

Joanna Björkqvist sa...

Marina: Jättespännande! Rapport kommer om jag ser mig eller inte... ;) Kram!

Marina: Vilket utveckling under ett och samma år! ;)

My Myself and I sa...

Men vad kul!!! Hoppas på att få se dig!

Joanna Björkqvist sa...

My Myself and I: Det hoppas jag med! :)

Bubbel sa...

Ha ha vad du är rolig - då ska jag hålla utkik efter dig! kram

Joanna Björkqvist sa...

Bubbe: Gör gärna det! :) Kram!